Ασφάλεια

Από τότε που αρχίσαμε να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα, η ασφάλεια ήταν και είναι απόλυτη προτεραιότητα. Το ASX αποτελεί πρακτικό παράδειγμα, συνοδεύεται από με μια σειρά από ευφυή χαρακτηριστικά που σας προστατεύουν και υποστηρίζουν την ασφαλέστερη οδήγηση.  

Ενεργός Έλεγχος Σταθερότητας (ASC)

Το αυτοκίνητο δεν θα είναι ποτέ ασταθές

Το σύστημα Ενεργού ελέγχου σταθερότητας (Active Stability Control) χρησιμοποιεί αισθητήρες επί του αυτοκινήτου για να αναλύσει την κίνηση του αυτοκινήτου και να εντοπίσει οποιαδήποτε ασταθή κίνηση. Με αυτόματη ρύθμιση της ισχύος του κινητήρα και την εφαρμογή ισχύος πέδησης στους κατάλληλους τροχούς, το ASC συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας και του ελέγχου. Η λειτουργία ελέγχου πρόσφυσης εφαρμόζει δύναμη πέδησης στους περιστρεφόμενους τροχούς για ομαλή εκκίνηση και ευθεία επιτάχυνση.

Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε επιφάνεια με κλίση (HSA)

Χωρίς κύλιση σε ανηφορικά εδάφη

Το HSA διευκολύνει την εκκίνηση σε μια απότομη ανωφέρεια, εμποδίζοντας το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω. Όταν εντοπιστεί κλίση, διατηρεί αυτόματα τα φρένα μέχρι να πατήσετε γκάζι.

Σύστημα επτά αερόσακων

Προστασία για όλους στο αυτοκίνητο

Για να κρατήσουμε ασφαλείς εσάς και τους επιβάτες σας σε περίπτωση σύγκρουσης, το ASX είναι εξοπλισμένο με σύστημα 7 αερόσακων. Οι επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων προστατεύονται από μπροστινούς αερόσακους, καθώς και έναν επιπλέον αερόσακο γονάτων για τον οδηγό σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, οι εμπρόσθιοι επιβάτες προστατεύονται από πλευρικούς αερόσακους και οι επιβάτες και στις δύο σειρές προστατεύονται από αερόσακους τύπου κουρτίνας που εκτείνονται κατά μήκος των πλευρών.