Η οδήγηση

Το Eclipse Cross σχεδιάστηκε για να σας προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Ο άμεσου ψεκασμού υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας παρέχει κορυφαίες επιδόσεις και το σύστημα μόνιμης κίνησης στους τέσσερις τροχούς, εξασφαλίζει καλύτερη ευστάθεια και εξαιρετική συμπεριφορά στις στροφές.

Super All Wheel Control (S-AWC)

Εξαιρετική σταθερότητα

Το προηγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης ελέγχει την ισχύ και την πέδηση σε κάθε τροχό. Το αποτέλεσμα είναι, πιο εστιασμένη απόδοση της ισχύος, μεγαλύτερη ακρίβεια στις στροφές και βελτιωμένη σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Το ενσωματωμένο σύστημα λειτουργεί μέσω συνδυασμού των λειτουργιών Active Yaw Control, Active Stability Control και Anti-lock braking system (ABS).

Περισσότερα για το Super All Wheel Control

Καλύτερο κράτημα

Active Yaw Control (AYC)

Το Active Yaw Control είναι ένα μοναδικό σύστημα δικής μας επινόησης. Βελτιώνει τη συμπεριφορά στις στροφές, χρησιμοποιώντας τα φρένα για την βέλτιστη κατανομή της ροπής στον αριστερό ή στον δεξιό τροχό. Έτσι λοιπόν, ακόμη κι αν φρενάρετε ή επιταχύνετε πολύ απότομα, θα διατηρήσετε τον έλεγχο.

Ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες

Active Stability Control (ASC)

Το σύστημα Active Stability Control χρησιμοποιεί αισθητήρες για την ανάλυση της κίνησης του οχήματος και την διαπίστωση πιθανής αστάθειας. Διανέμει αυτόματα τη ροπή και την ισχύ πέδησης ροπής στον αριστερό ή στον δεξιό τροχό, ώστε να διατηρηθεί η ευστάθεια.

Φρένα που δεν μπλοκάρουν

Anti-lock Braking System (ABS)

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών σχεδιάστηκε για να αποτρέπει την ολίσθηση. Εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά το φρενάρισμα και παρέχει ιδανική επαφή με το οδόστρωμα. Το ABS είναι αναπόσπαστο εξάρτημα των αυτοκινήτων μας, για πολλά χρόνια.

Off-Road Mode

Καλύτερη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης

Ενισχύστε την εκτός δρόμου πρόσφυση του Eclipse Cross ακόμη περισσότερο, με το νέο διακόπτη επιλογής Drive Mode που υπάρχει στην κεντρική κονσόλα. Απλά πατήστε τον μέχρι να εμφανιστεί η επιθυμητή λειτουργία στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών. Επιλέξτε μεταξύ των ρυθμίσεων Auto (αυτόματη), Snow (χιόνι) ή Gravel (χαλίκι).

Άμεσου ψεκασμού υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας

Αποδοτικός, αλλά και οικονομικός

Ο πρόσφατα εξελιγμένος υπετροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1,5 λίτρων είναι εφοδιασμένος με σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου. Αν και μικρότερος σε διαστάσεις, είναι πιο αποδοτικός, με πιο άμεση επιτάχυνση και πολύ μεγαλύτερη ροπή, όμοια με ενός κινητήρα 2,4 λίτρων. Παρέχει επίσης, καλύτερη απόδοση του καυσίμου, οπότε είναι πιο οικονομικός και πιο φιλικός προς το περιβάλλον. 

Σύστημα Auto Stop and Go (AS&G)

Μείωση σπατάλης καυσίμου και εκπομπής ρύπων

Το σύστημα Auto Stop & Go σβήνει τον κινητήρα κατά την αναμονή σε φωτεινούς σηματοδότες, αποτρέποντας τη σπατάλη καυσίμου και την εκπομπή ρύπων, χωρίς να επηρεάζονται τα ηλεκτρονικά συστήματα. Ο κινητήρας ανάβει αμέσως, οπότε δεν προκύπτει καμία περιττή αναμονή.

Head Up Display (HUD)

Περισσότεροι τρόποι για να ενημερώνεστε

Η προηγμένη οθόνη Head Up Display (HUD) είναι τοποθετημένη στον πίνακα οργάνων, ακριβώς πάνω από το τιμόνι. Αυτό σημαίνει, ότι θα έχετε πάντα το βλέμμα σας στο δρόμο, λαμβάνοντας παράλληλα σημαντικές πληροφορίες, όπως είναι η ταχύτητα του αυτοκινήτου, η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ακόμη και η προειδοποίηση για κάποια πόρτα που δεν έχει κλείσει σωστά.

Multi-Information Display

Άμεσες προειδοποιήσεις

Μεταξύ του στροφόμετρου και του ταχύμετρου υπάρχει μια πλήρως έγχρωμη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών LCD. Παρέχει πληροφορίες κατά την εκκίνηση, για την κατάσταση λειτουργίας των drive modes και για προειδοποιήσεις ασφαλείας. Όπως και  η οθόνη Head Up, είναι τοποθετημένη σε θέση που επιτρέπει πλήρη συγκέντρωση στο δρόμο, με ελάχιστη κίνηση των ματιών του οδηγού. 

Χειριστήριο αφής

Ακριβώς όπως ένα smartphone

Το χειριστήριο αφής βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Λειτουργεί όπως ένα smartphone, οπότε με απλούς γρήγορους χειρισμούς, μπορείτε να χειρίζεστε με ευκολία το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών Smartphone Link Display Audio για να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου και άλλες λειτουργίες.

Ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση

Ομαλό, σταθερό κράτημα

Η ανάρτηση των τροχών του Eclipse Cross έχει δεχτεί νέες ρυθμίσεις που προσφέρουν σταθερότητα, ομαλό χειρισμό και ασύγκριτη άνεση χωρίς συμβιβασμούς.

Για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με την εκπληκτική εμφάνιση του Eclipse Cross, μεταβείτε στην ενότητα ”Εξωτερικό”.