Ασφάλεια

Η προηγμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων αισθητήρων που εντοπίζουν το περιβάλλον σας και σας προειδοποιούν για τον κίνδυνο, βοηθούν το Eclipse Cross να παρέχει υψηλά επίπεδα καθολικής ασφάλειας.

Σύστημα μετριασμού μετωπικής σύγκρουσης (FCM)

Ασφαλέστερο σε περίπτωση σύγκρουσης

Με ένα συνδυασμό κάμερας και ραντάρ λέιζερ, το σύστημα FCM εκτιμά την απόσταση και την ταχύτητά σας σε σύγκριση με το προπορευόμενο όχημα. Αν το σύστημα εντοπίσει κίνδυνο σύγκρουσης, ακούγεται μια προειδοποίηση και το όχημά σας επιβραδύνει αυτόματα.
eclipse cross

Σύστημα προσαρμοζόμενου ελέγχου πορείας (ACC)

Κρατήστε απόσταση ασφαλείας

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί ένα ραντάρ για να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το προπορευόμενο όχημα. Εάν το προπορευόμενο όχημα είναι πολύ κοντά, επιβραδύνει ή σταματά, το ACC θα επιβραδύνει ή θα σταματήσει αυτόματα το όχημά σας. Προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ηρεμία, ειδικά κατά την οδήγηση στάσης / εκκίνησης σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.
Προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα (LDW)

Εάν παρεκκλίνετε από την πορεία σας, το αυτοκίνητο θα σας ενημερώσει

Αυτή η έξυπνη λειτουργία μεταδίδει ένα ηχητικό σήμα και εμφανίζει μια προειδοποίηση στο ταμπλό για να σας ενημερώσει εάν το όχημά σας παρεκκλίνει από τη λωρίδα του ενώ δεν είναι ενεργοποιημένα τα φλας.
Αυτόματη μεγάλη σκάλα προβολέων (AHB)

Αλλάζει τη σκάλα των προβολέων για εσάς

Για να καταστεί ευκολότερη η οδήγηση τη νύχτα, η μεγάλη σκάλα εναλλάσσει αυτόματα σε φώτα πορείας, όποτε εντοπίζονται οχήματα μπροστά. Μόλις περάσει το διερχόμενο όχημα, η σκάλα των προβολέων εναλλάσσεται ξανά. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να βγάλετε τα χέρια σας από το τιμόνι για να αλλάξετε σκάλα χειροκίνητα ξανά.

Προειδοποίηση τυφλών σημείων (BSW)

Δεν υπάρχουν πλέον τυφλά σημεία

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να ανιχνεύσει αν υπάρχουν οχήματα στα τυφλά σας σημεία. Αν πρόκειται να αλλάξετε λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα ανιχνεύει ότι υπάρχει κάτι, ένα ενδεικτικό ανάβει στον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά που βρίσκεται πλησιέστερα στον κίνδυνο και ηχεί βομβητής.
Ειδοποίηση οπίσθιας κυκλοφορίας (RCTA)

Οπισθοπορεία με άνεση

Εάν οι ανιχνευτές ραντάρ στον πίσω προφυλακτήρα εντοπίσουν προσέγγιση οχήματος, μόλις θέσετε το όχημα σε οπισθοπορεία, εμφανίζεται ένα μήνυμα προειδοποίησης στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών, ηχεί ένας βομβητής και αναβοσβήνει ένα ενδεικτικό και στους δύο εξωτερικούς καθρέφτες.
Σύστημα πολλαπλής παρακολούθησης

Δείτε το αυτοκίνητο από κάθε γωνία

Οι δύσκολοι ελιγμοί μόλις έγιναν ευκολότεροι. Οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στο μπροστινό, πίσω και πλευρικό μέρος του οχήματος (συμπεριλαμβανομένης της κάμερας υπερευρυγώνιας απεικόνισης) σας δείχνουν τι βρίσκεται στα τυφλά σας σημεία και σας βοηθούν να σταθμεύετε πιο εύκολα. Σας βοηθούν επίσης να εντοπίσετε αν ένα όχημα ή ένας πεζός διασχίζει το χώρο πίσω από το αυτοκίνητο.

Ενεργός έλεγχος σταθερότητας (ASC)

Ακόμη και αν εσείς είστε ασταθείς, το αυτοκίνητο δεν θα είναι

Το σύστημα Ενεργού ελέγχου σταθερότητας (Active Stability Control) χρησιμοποιεί αισθητήρες επί του αυτοκινήτου για να αναλύσει την κίνηση του αυτοκινήτου και να εντοπίσει οποιαδήποτε ασταθή κίνηση. Με αυτόματη ρύθμιση της ισχύος του κινητήρα και την εφαρμογή ισχύος πέδησης στους κατάλληλους τροχούς, το ASC συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας και του ελέγχου. Η λειτουργία ελέγχου πρόσφυσης εφαρμόζει δύναμη πέδησης στους περιστρεφόμενους τροχούς για ομαλή εκκίνηση και ευθεία επιτάχυνση.
Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε επιφάνεια με κλίση (HSA)

Χωρίς κύλιση σε λοφώδη εδάφη

Το HSA διευκολύνει την εκκίνηση σε μια απότομη ανωφέρεια, εμποδίζοντας το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω. Όταν εντοπιστεί κλίση, διατηρεί αυτόματα τα φρένα μέχρι να πατήσετε γκάζι.
RISE (ενισχυμένη επίδραση ασφαλείας)

Σχεδιασμένο να σας προστατεύει

Το Eclipse Cross κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το προηγμένο σώμα ενισχυμένης επίδρασης ασφαλείας. Τοποθετεί στρατηγικά ενισχύσεις σε κρίσιμα σημεία για να βοηθήσει τη δρομολόγηση και απορρόφηση της ενέργειας σε περίπτωση μεγάλης σύγκρουσης. Έτσι εσείς και οι επιβάτες σας είστε ασφαλείς όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

Σύστημα επτά αερόσακων

Προστασία για όλους στο αυτοκίνητο

Για να διατηρήσει εσάς και τους επιβάτες σας ασφαλείς σε περίπτωση σύγκρουσης, το Eclipse Cross είναι εξοπλισμένο με σύστημα 7 αερόσακων. Οι επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων προστατεύονται από μπροστινούς αερόσακους, καθώς και έναν επιπλέον αερόσακο γονάτων για τον οδηγό σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, οι εμπρόσθιοι επιβάτες προστατεύονται από πλευρικούς αερόσακους και οι επιβάτες και στις δύο σειρές προστατεύονται από αερόσακους τύπου κουρτίνας που εκτείνονται κατά μήκος των πλευρών.