Ασφάλεια

Στην προηγμένη τεχνολογία περιλαμβάνονται έξυπνοι αισθητήρες που ανιχνεύουν το περιβάλλον γύρω σας και προειδοποιούν για ενδεχόμενους κινδύνους, συμβάλλοντας στα υψηλά επίπεδα ασφαλείας του Eclipse Cross.

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Περισσότερη ασφάλεια σε περίπτωση πρόσκρουσης

Με το συνδυασμό καμερών και ραντάρ laser, το σύστημα FCM συγκρίνει την απόσταση και την  ταχύτητα, σε σχέση με το προπορευόμενο όχημα. Αν το σύστημα ανιχνεύσει ενδεχόμενο κίνδυνο πρόσκρουσης ενεργοποιεί μια ηχητική προειδοποίηση και επιβραδύνει αυτόματα το όχημα.  

Lane Departure Warning (LDW)

Αν παρεκκλίνετε από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το αυτοκίνητο θα σας προειδοποιήσει

Αυτή η έξυπνη λειτουργία θα ενεργοποιήσει μια ηχητική προειδοποίηση και μια οπτική προειδοποίηση στην οθόνη, για να σας ενημερώσει ότι το αυτοκίνητο έχει παρεκκλίνει της πορείας του από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Το σύστημα λειτουργεί αν δεν έχετε ενεργοποιήσει το φλας.

Adaptive Cruise Control (ACC)

Μείνετε πίσω από το προπορευόμενο όχημα

Το Adaptive Cruise Control μειώνει την καταπόνηση του οδηγού, δίνοντας την ευκαιρία κατάλληλης ρύθμισης της μέγιστης ταχύτητας και διατήρησης της επιθυμητής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. 

Blind Spot Warning (BSW)

Τέλος στα τυφλά σημεία

Αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να ανιχνεύει αν υπάρχουν οχήματα στα τυφλά σημεία του αυτοκινήτου σας. Αν επιχειρήσετε να αλλάξετε λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα ανιχνεύσει κάποιο εμπόδιο, θα αρχίσει να αναβοσβήνει μια προειδοποίηση στον καθρέπτη της πόρτας, στην πλευρά που είναι πιο κοντά στον ενδεχόμενο κίνδυνο. Επίσης, θα ενεργοποιηθεί μια ηχητική προειδοποίηση.   

Αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (AHB)

Ανάβει τους προβολείς για εσάς

Για να είναι πιο εύκολη η νυχτερινή οδήγηση, η μεγάλη σκάλα των φώτων αλλάζει αυτόματα σε χαμηλή, αν ανιχνευτεί κάποιο όχημα στο αντίθετο ρεύμα. Μόλις περάσει το διερχόμενο όχημα, ανάβει πάλι η μεγάλη σκάλα. Δεν θα χρειαστεί να απομακρύνετε ποτέ το χέρι σας από το τιμόνι, για να αλλάξετε σκάλα φώτων.   

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Όπισθεν με αυτοπεποίθηση

Αν οι αισθητήρες ραντάρ του πίσω προφυλακτήρα ανιχνεύσουν ένα όχημα που πλησιάζει όταν έχετε τοποθετήσει την όπισθεν στο κιβώτιο, ένα προειδοποιητικό μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών, ενεργοποιείται μια ηχητική προειδοποίηση και αναβοσβήνει μια ειδοποίηση στους καθρέπτες και των δύο θυρών. 

Multi Around Monitor

Δείτε το αυτοκίνητο από κάθε γωνία

Αυτοί οι δύσκολοι ελιγμοί μόλις έγιναν ευκολότεροι.  Οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί μπροστά, πίσω και στις πλευρές του οχήματος (περιλαμβάνεται η προβολή bird's eye) θα εμφανίσουν ότι υπάρχει στα τυφλά σημεία , ώστε να σταθμεύσετε πιο εύκολα. Σας επιτρέπει επίσης, να εντοπίσετε αν υπάρχει κάποιο όχημα ή πεζός πίσω από το αυτοκίνητο. 

Αμάξωμα RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) Body

Σχεδιάστηκε για να σας προστατεύει

Το Eclipse Cross διαθέτει προηγμένο Reinforced Impact Safety Evolution αμάξωμα. Περιλαμβάνει στρατηγικά τοποθετημένες ενισχύσεις σε κρίσιμα σημεία, οι οποίες βοηθούν στην απορρόφηση της ενέργειας, σε περίπτωση ισχυρής πρόσκρουσης. Εσείς και οι συνεπιβάτες σας, θα είστε ασφαλείς σε μια ενδεχόμενη δύσκολη στιγμή.

Προστασία για όλους τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο

Σύστημα 7 αερόσακων SRS

Για να είστε ασφαλείς σε περίπτωση σύγκρουσης, εσείς και οι συνεπιβάτες σας, το Eclipse Cross διαθέτει σύστημα 7 αερόσακων. Οι επιβαίνοντες στα μπροστινά καθίσματα προστατεύονται από αερόσακους. Ο οδηγός προστατεύεται σε περιπτώσεις μετωπικής σύγκρουσης και από αερόσακο που αναπτύσσεται στα γόνατά του. Σε περιπτώσεις πλευρικής σύγκρουσης, οι επιβαίνοντες στα μπροστινά καθίσματα, προστατεύονται από πλευρικούς αερόσακους. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων προστατεύονται από αερόσακους τύπου κουρτίνας, οι οποίοι αναπτύσσονται στις πλευρές του αυτοκινήτου.

Εύκολη εκκίνηση σε ανηφόρα

Hill Start Assist (HSA)

Αν επιχειρήσετε να εκκινήσετε σε μια απότομη ανηφόρα, το σύστημα Hill Start Assist θα σας βοηθήσει διατηρώντας ενεργοποιημένο το φρένο για δύο δευτερόλεπτα, μέχρι να πατήσετε το πεντάλ του γκαζιού. Δεν θα χρειαστεί να σας απασχολήσει ξανά, το αν θα κυλίσει το αυτοκίνητό σας προς τα πίσω.

Περισσότερη προστασία

Άκαμπτο αμάξωμα

Το Eclipse Cross προσφέρει πολύ μεγάλη σταθερότητα, χάρη στο εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμά του. Αυτό επετεύχθη μέσω ειδικών δομητικών συγκολλήσεων και δομικών ενισχύσεων στις πλαϊνές πόρτες και την πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών.