Τεχνολογία Plug-in υβριδικών EV

Το OUTLANDER PHEV είναι ένα plug-in υβριδικό EV. Διαθέτει έναν πολύ αποδοτικό βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων και δύο τεχνολογικά προηγμένους ηλεκτροκινητήρες (EV). Αυτό δεν είναι μόνο μια επανάσταση. Είναι EV-olution.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε Υβριδικά, EV a PHEV;

Ένα υβριδικό όχημα Χρησιμοποιεί τόσο ένα βενζινοκινητήρα όσο και μια μπαταρία υψηλής τάσης ως κύριες πηγές ενέργειας, αλλά η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί μόνο όταν το όχημα είναι σε κίνηση. Σε αντίθεση ένα ηλεκτρικό όχημα (EV) τροφοδοτείται μόνο από μπαταρία, αλλά μπορεί να φορτιστεί εύκολα από μια πρίζα ρεύματος.

Ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) έχει ένα βενζινοκινητήρα και μια μπαταρία που μπορεί να επαναφορτιστεί από μια πρίζα ρεύματος. Έτσι δεν είναι μόνο βολικό στη φόρτιση, είναι πιο ευέλικτο επειδή έχετε δύο μορφές ενέργειας που συνεργάζονται αρμονικά.

Η τεχνολογία του αύριο σήμερα

Με το OUTLANDER PHEV, ο βενζινοκινητήρας μεταδίδει κίνηση στους τροχούς μόνο όταν χρειάζεται και είναι αποδοτικό. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν πιο ήσυχη, οικονομικότερη οδήγηση. Επειδή το Outlander PHEV είναι τόσο προηγμένο, εναλλάσσει απρόσκοπτα μεταξύ των πηγών ενέργειας για να προσφέρει την πιο αποτελεσματική απόδοση.

Αναρωτιέστε αν το OUTLANDER PHEV είναι το σωστό αυτοκίνητο για εσάς;

Δείτε πώς οι ηλεκτροκινητήρες και ο βενζινοκινητήρας συνεργάζονται ανεξάρτητα από τον τύπο του ταξιδιού σας.

Λειτουργία οδήγησης EV (Μόνο ηλεκτροκινητήρας)

Στην πόλη ή σύντομες μετακινήσεις

Οι 2 ηλεκτροκινητήρες κινούν το όχημα με ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία, με αποτέλεσμα μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικές εκπομπές CO2. Η λειτουργία οδήγησης είναι ήσυχη, καθαρή και δυνατή. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 135 km/h

Υβριδική λειτουργία σε σειρά (Ηλεκτροκινητήρας + βενζινοκινητήρας)

Επαρχιακοί δρόμοι

Οι 2 ηλεκτροκινητήρες κινούν το όχημα με ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία. Ο βενζινοκινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να επαναφορτίσει την μπαταρία όταν η στάθμη είναι χαμηλή και για να αυξήσει την ισχύ κατά τη γρήγορη επιτάχυνση ή την οδήγηση σε ανηφόρα.

Παράλληλη υβριδική λειτουργία (Βενζινοκινητήρας + βοηθητικός ηλεκτροκινητήρας)

Αυτοκινητόδρομος

Ο βενζινοκινητήρας κινεί το όχημα σε υψηλές ταχύτητες κ.λπ. (σε συνθήκες όπου η απόδοση του κινητήρα είναι υψηλή) με τη βοήθεια των 2 ηλέκτροκινητήρων όταν απαιτείται πρόσθετη ισχύς.

Αναγεννητική πέδηση

Φορτίστε τη μπαταρία κατά την οδήγηση

Όταν το όχημα επιβραδύνει παράγεται κινητική ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φόρτιση της μπαταρίας, το OUTLANDER PHEV κάνει χρήση αυτής της ενέργειας. Δηλαδή, ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιεί τη ορμή του οχήματος για να ανακτήσει ενέργεια που διαφορετικά θα χαθεί στους δίσκους των φρένων ως θερμότητα.

Ένα ζευγάρι μοχλών στο τιμόνι σας επιτρέπει να ελέγχετε την ποσότητα ενέργειας που αναγεννιέται. Επιλέξτε μεταξύ έξι επιπέδων ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Το άλλο πλεονέκτημα αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας είναι ότι είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον: θα χρησιμοποιείτε λιγότερο τον βενζινοκινητήρα αλλά και τα φρένα.   

Προτεραιότητα ηλεκτροκίνησης

Απόλυτος έλεγχος στις άκρες των δακτύλων σας

Μπορείτε να επιλέξετε το OUTLANDER PHEV να λειτουργεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας το διακόπτη προτεραιότητας λειτουργίας EV. Κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας, εκτός από την εξοικονόμηση σε κόστος λειτουργίας, το αυτοκίνητο θα λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Απλά φανταστείτε ότι θα μπορούσατε να γλιστράτε μέσα από τους δρόμους της πόλης ή τους δρόμους της επαρχιακής οδού τις πρώτες πρωινές ώρες και δεν θα ενοχλείται κανείς.

Χαμηλές εκπομπές CO2

Ένα SUV με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2

Επειδή το OUTLANDER PHEV χρησιμοποιεί συχνότερα ηλεκτρική ενέργεια, είναι πολύ πιο οικολογικό με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 μόλις 46 g/km (WLTP).

OUTLANDER PHEV

Για να μάθετε περισσότερα για την εμπειρία του να ταξιδεύεις με το OUTLANDER PHEV, μεταβείτε στην Οδήγηση.