• Συμβουλες οδηγησης

  19
  startstop
  Καθημερινη

  οδηγηση

  Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων
  Σημαντικές πληροφορίες για την οδήγηση με μια ματιά

  Ο υπολογιστής αυτοκινήτου ή το σύστημα πολλαπλών ενδείξεων μπορεί να εμφανίσει στον οδηγό πολλές πληροφορίες, όπως η ώρα, η ημερομηνία, οι ρυθμίσεις ήχου, η εξωτερική θερμοκρασία και δεδομένα από το υψόμετρο και το βαρόμετρο. Μπορείτε επίσης να βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την οδήγηση, όπως η μέση ταχύτητα, η κατανάλωση καυσίμου και το μήκος της απόστασης που μπορεί να διανυθεί με την τρέχουσα στάθμη καυσίμου. Αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει σύστημα πολλαπλής επικοινωνίας Mitsubishi (Mitsubishi Multi Communication System - MMCS), όλες αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται σε μια οθόνη 7" στη μέση του ταμπλό.

  Οδήγηση με παιδιά
  9 συμβουλές ασφαλείας

  1. Ποτέ μην αφήνετε το παιδί σας μόνο στο αυτοκίνητο - για κανένα λόγο.
  2. Καθίσματα ασφαλείας. Μην επιβιβάζετε παιδιά στο αυτοκίνητο αν δεν υπάρχουν παιδικά καθίσματα ασφαλείας.
  3. Τα καθίσματα πρέπει να είναι καλά στερεωμένα. Τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας πρέπει να είναι καλά στερεωμένα - μην τα αλλάζετε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο κάθε μέρα. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα επιπλέον σετ παιδικών καθισμάτων ασφαλείας.
  4. Τοποθετήστε τα καθίσματα σωστά. Αν πρέπει να βάλετε και να βγάλετε τα καθίσματα ασφαλείας από το αυτοκίνητό σας, φροντίστε να τα εγκαθιστάτε σωστά κάθε φορά.
  5. Ποιο κάθισμα είναι κατάλληλο για κάθε παιδί; Σε κάθε χώρα της ΕΕ ισχύει διαφορετική νομοθεσία όσον αφορά τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας. Αν θέλετε να μάθετε ποιοι κανονισμοί ισχύουν σε μια συγκεκριμένη χώρα, μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο του Συλλόγου Αυτοκίνησης. Απλώς επιλέξτε μια χώρα και μετά πατήστε «προβολή συμβουλών».
  6. Πότε επιτρέπεται τα παιδιά να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα; Τα παιδιά κάτω των 12 ετών και με ύψος κάτω του 1,5 μ. πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικά συστήματα συγκράτησης παιδιών, π.χ. παιδικό κάθισμα ή υπερυψωμένο κάθισμα όταν κάθονται στο μπροστινό ή πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Μη χρησιμοποιείτε ανάποδα καθίσματα σε μπροστινές θέσεις εξοπλισμένες με αερόσακο. Όλα τα νέα μοντέλα Mitsubishi έχουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης του αερόσακου του συνοδηγού, επομένως σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάποδο παιδικό κάθισμα.
  7. Κάνε πολλή ζέστη; Αν οδηγείτε σε πολύ ζεστές καιρικές συνθήκες, εξοπλίστε το αυτοκίνητό σας με σκίαστρα - ειδικά για τα νεογέννητα και τα νήπια.
  8. Αποφύγετε τη χρήση τηλεφώνου και την κατανάλωση φαγητού. Μην προσθέτετε επιπλέον αντιπερισπασμούς, όπως το κινητό τηλέφωνο ή σνακ όταν έχετε παιδιά στο αυτοκίνητο. Οι οδικές πινακίδες, τα φανάρια και οι άλλοι οδηγοί ήδη θα απασχολούν πολύ το μυαλό σας.
  9. Ατυχήματα κοντά στο σπίτι. Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν κοντά στην κατοικία μας. Να είστε πάντα σε εγρήγορση όταν βρίσκεστε στην περιοχή σας και να θυμάστε ότι η οδήγηση δεν έχει ολοκληρωθεί έως ότου σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας με ασφάλεια.


  ETACS 

  Ο εξατομικευμένος βοηθόας σας
  Το σύστημα ολικού ηλεκτρονικού ελέγχου οχήματος της Mitsubishi Motors σάς επιτρέπει να εξατομικεύσετε τη λειτουργία μιας μεγάλης γκάμας χαρακτηριστικών για πρόσθετη ασφάλεια, άνεση και εξυπηρέτηση. Ορισμένες λειτουργίες άνεσης του συστήματος ETACS μπορούν να εξατομικευτούν είτε από εσάς τους ίδιους είτε από έναν αντιπρόσωπο της Mitsubishi. Οι προδιαγραφές του συστήματος ETACS μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο Mitsubishi. Να συμβουλεύεστε πάντα το εγχειρίδιο κατόχου για περισσότερες πληροφορίες.

  Αισθητήρας αυτόματου φωτισμού και βροχής
  Ο αισθητήρας αυτόματου φωτισμού ενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς μόλις νυχτώσει. Ο αισθητήρας βροχής ενεργοποιεί αυτόματα τους υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ όταν ανιχνευθεί υγρασία στο παρμπρίζ.

  Σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί
  Καθιστά δυνατό το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των θυρών και του πορτμπαγκάζ καθώς και το κλείσιμο των παραθύρων με το τηλεχειριστήριο.

  Σύστημα τηλεχειρισμού κλειδαριών
  Το έξυπνο σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί σας επιτρέπει να ανοίγετε τις μπροστινές πόρτες και το πορτμπαγκάζ και να εκκινήσετε τον κινητήρα χωρίς να βγάλετε το κλειδί από την τσέπη σας.

  Φλας με λειτουργία άνεσης
  Όταν πατήσετε ελαφρά τον μοχλό των φλας, το φλας αναβοσβήνει τρεις φορές και στη συνέχεια σβήνει, επιτρέποντάς σας να συγκεντρωθείτε στους ελιγμούς, καθιστώντας την οδήγηση ασφαλέστερη και ευκολότερη.

  Συναγερμός ανοιχτής πόρτας
  Αν κάποια πόρτα είναι ανοιχτή ενώ οδηγείτε, ένας βομβητής θα σας προειδοποιήσει.

  Λειτουργία αυτόματου σβησίματος προβολέων
  Αφού κλείσετε τον διακόπτη ανάφλεξης και βγείτε από το αυτοκίνητο, οι προβολείς σβήνουν αυτόματα, αποτρέποντας την αποφόρτιση της μπαταρίας.

  Χρονοδιακόπτης ηλεκτρικών παραθύρων
  Ακόμα κι όταν βγάλετε το κλειδί από τον διακόπτη ανάφλεξης, θα μπορείτε να λειτουργήσετε τα ηλεκτρικά παράθυρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου για έως και 30 δευτερόλεπτα.

  Υαλοκαθαριστήρες με ανίχνευση ταχύτητας
  Όταν οι μπροστινοί υαλοκαθαριστήρες έχουν ρυθμιστεί στη διακοπτόμενη λειτουργία, ένας αισθητήρας ταχύτητας αλλάζει το διάστημα λειτουργίας των υαλοκαθαριστήρων ώστε να ταιριάζει με την ταχύτητα του αυτοκινήτου, για καλύτερη ορατότητα.

  Fold 2 Hide
  Διασκεδαστικό και ευέλικτο
  Ένα ευέλικτο εσωτερικό είναι απαραίτητο στις μέρες μας. Το σύστημα Fold 2 Hide (Πέφτει και κρύβεται), μια πραγματική καινοτομία της Mitsubishi είναι το καλύτερο παράδειγμα. Έπειτα από προσεκτική σκέψη, δημιουργήσαμε αυτό το ευέλικτο και μοναδικό σύστημα, που είναι διαθέσιμο στα μοντέλα Pajero, Outlander και Grandis. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα δύο καθίσματα από την τρίτη σειρά καθισμάτων κάτω από το δάπεδο, όταν δεν είναι απαραίτητα. Το αποτέλεσμα είναι ένας επίπεδος χώρος αποσκευών. Τα καθίσματα επανατοποθετούνται χωρίς κόπο, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε ένα πραγματικό όχημα 5+2 θέσεων.

  Στο Outlander και το Lancer Sportback, η δεύτερη σειρά καθισμάτων αποθηκεύεται επίσης εύκολα και γρήγορα. Απλά τραβήξτε το χερούλι στο πλάι του χώρου αποσκευών και κρατήστε το για μερικά δευτερόλεπτα: οι πλάτες των καθισμάτων πέφτουν και το κάθισμα γλιστράει ελαφρώς προς τα μπροστά. Στη συνέχεια ολόκληρο το κάθισμα αναδιπλώνεται προς τα μπροστά.


  • Καινοτομία και στυλ

   Κάθε Mitsubishi διαθέτει ένα ασυναγώνιστο ταμπλό υψηλής τεχνολογίας. Είναι εξοπλισμένο με καινοτόμα και εύχρηστα συστήματα που σας χαρίζουν άνεση και ασφάλεια. Δείτε μερικά παραδείγματα.

   1. Σχεδιαστικές λεπτομέρειες
   Τα ταμπλό οργάνων σε όλα τα μοντέλα της Mitsubishi περιλαμβάνουν πολλές και πολύ προσεγμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το ταμπλό οργάνων του Pajero: η λαβή του λεβιέ αλλαγής ταχυτήτων διαθέτει στοιχεία από μέταλλο σε ασημί χρώμα και δέρμα, ενώ τα σπορ όργανα μετρήσεων παραμένουν πάντα αναμμένα για καλύτερη ορατότητα. Τη νύχτα, η καμπίνα φωτίζεται με ένα απαλό φως, ενώ το δερμάτινο τιμόνι είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα χειριστήρια ηχοσυστήματος και συστήματος σταθεροποίησης ταχύτητας.
    
   2. Ηχοσύστημα Rockford 
   Στην καρδιά της κονσόλας ψυχαγωγίας του Pajero βρίσκεται ένα ηχοσύστημα υψηλών προδιαγραφών. Το ηχοσύστημα Rockford Acoustic Design κατασκευάστηκε ειδικά για το Pajero από την Rockford Corporation. Περιστοιχιζόμενοι από 12 άριστα τοποθετημένα ηχεία (μέγ. 860W), απολαμβάνετε τον πιο συναρπαστικό ήχο επιπέδου αίθουσας συναυλιών. Ένα ισχυρό subwoofer στο πίσω μέρος προσφέρει βαθύ, διαπεραστικό μπάσο ενώ 11 άλλα υπερσύγχρονα ηχεία παρέχουν πλούσιο στερεοφωνικό ήχο surround. Το εκπληκτικό ηχοσύστημα Rockford Fosgate με 9 ηχεία και ισχύ 710W έχει σχεδιαστεί για το Outlander και όλα τα μοντέλα της νέας οικογένειας Lancer. Συνδυασμός απίστευτης ηχητικής απόδοσης και εμφάνισης!
    
   3. Ψυχαγωγία και τεχνολογία
   Το Pajero, το Outlander και το Lancer μπορούν να εξοπλιστούν με το εξαιρετικό σύστημα πολλαπλής επικοινωνίας της Mitsubishi (Mitsubishi Multi Communication System - MMCS) με σκληρό δίσκο 40 GB διαχωρισμένο σε μια μονάδα πλοήγησης HDD και σε διακομιστή μουσικής. Η οθόνη αφής LCD 7" προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια και τη χρηστικότητα των οθονών αφής, ενώ τα χειριστήρια της μονάδας είναι εύκολα προσβάσιμα για βέλτιστη ευκολία χρήσης. Ο σκληρός δίσκος μεγάλης χωρητικότητας του συστήματος προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη αναζήτηση και δυνατότητες εύρεσης διαδρομών. Παρέχει επίσης μια ευρεία γκάμα πηγών ψυχαγωγίας: ραδιόφωνο FM/AM, μονάδα DVD (CD/CD-R/CD-RW/DVD συμβατό με βίντεο) και διακομιστή μουσικής, με δυνατότητα αποθήκευσης έως και 2000 κομματιών. Το τελευταίο διαθέτει επίσης μια υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής βάσης δεδομένων CD που υποστηρίζει συσκευές αναπαραγωγής MP3/WMA οι οποίες μπορούν να συνδεθούν απευθείας στο σύστημα μέσω μιας βοηθητικής θύρας εισόδου στο μπροστινό τμήμα της κεντρικής κονσόλας. Το τιμόνι διαθέτει τηλεχειριστήρια για το ηχοσύστημα και λειτουργία ανοικτής ακρόασης με Bluetooth. Το Pajero και το Outlander μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με κάμερα οπισθοπορείας. Οι υψηλής ευκρίνειας εικόνες της κάμερας εμφανίζονται στην οθόνη αφής 7" του συστήματος MMCS και σας διευκολύνουν στο παρκάρισμα σε στενούς χώρους.
    
   4. Καλαίσθητη οθόνη ενδείξεων
   Η κεντρική οθόνη του συστήματος MMCS του Pajero εμφανίζει την ώρα, την ημερομηνία, πληροφορίες για το ηχοσύστημα, την εξωτερική θερμοκρασία, και υψομετρικές και βαρομετρικές ενδείξεις, καθώς και τη μέση ταχύτητα, την κατανάλωση καυσίμου και την εναπομείνουσα απόσταση ταξιδίου. Η οθόνη του εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης βρίσκεται στο κέντρο των σπορ οργάνων μέτρησης.
    
   5. Σύστημα ανοικτής ακρόασης Τα περισσότερα μοντέλα Mitsubishi διαθέτουν σύστημα ανοικτής ακρόασης με Bluetooth, το οποίο επιτρέπει την απευθείας σύνδεση κινητών τηλεφώνων με Bluetooth με το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου. Μπορείτε να χειριστείτε το τηλέφωνό σας μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού, ώστε να οδηγείτε με ασφάλεια το αυτοκίνητό σας στη μέση του δρόμου. Για να ελέγξετε εάν το κινητό σας τηλέφωνο είναι συμβατό με το σύστημα ανοικτής ακρόασης, πατήστε σε αυτόν τον σύνδεσμο ή ρωτήστε τον αντιπρόσωπό σας.
 • Service-promotion-photo-2

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ SERVICE