• Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΑΣ

  789101112
  driving-experience-2
  ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  ΟΔΗΓΗΣΗΣ

  ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ

  Αν έχετε μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, αλλάζετε ταχύτητες σε χαμηλότερες στροφές κινητήρα ανά λεπτό. Ως γενικό κανόνα, αλλάζετε ταχύτητα πριν τις 3000 rpm, αν οδηγείτε πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο και πριν τις 2000 rpm αν οδηγείτε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αποφύγετε τη χρήση της λειτουργίας «sport», καθώς σε αυτή τη λειτουργία οι αλλαγές ταχύτητας εκτελούνται σε υψηλότερες στροφές κινητήρα ανά λεπτό. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση του «kick down», η οποία προκαλεί κατέβασμα ταχύτητας για πιο επιθετική επιτάχυνση.

  ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

  Σε ευθείς και επίπεδους δρόμους, αλλάζετε ταχύτητα από την πρώτη στην τρίτη, για πιο αποτελεσματική επιτάχυνση. Επιταχύνετε ομαλά και αποφεύγετε να πατάτε το πεντάλ του γκαζιού πάνω από τη μέση.

  ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

  Έχετε τον νου σας στην κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετή απόσταση μπροστά σας και προσπαθήστε να υπολογίσετε τη ροή των αυτοκινήτων. Αποφύγετε την άσκοπη επιτάχυνση και φρεναρίσματα, καθώς όσο λιγότερες φορές σταματάτε και ξεκινάτε το όχημά σας, τόσο λιγότερο CO2 εκπέμπετε.

  ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

  Οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα στην υψηλότερη δυνατή σχέση. Για παράδειγμα, τα 80 χιλιόμετρα την ώρα με τη μέγιστη σχέση ταχύτητας είναι ιδανικά για τα περισσότερα αυτοκίνητα και επιφέρουν μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

  ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

  Αν πρέπει να περιμένετε για περισσότερο από ένα λεπτό, λόγω π.χ. αυξημένης κίνησης ή επειδή βρίσκεστε σε διάβαση τρένου, σβήνοντας τον κινητήρα εξοικονομείτε έως και 0,5 λίτρα καυσίμου κάθε ώρα.

  ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

  Περισσότερο από το 50% της ενέργειας που απαιτείται για την κίνηση ενός αυτοκινήτου καταναλώνεται κατά την υπέρβαση της αεροδυναμικής αντίστασης (όταν το όχημα απομακρύνει τον αέρα από μπροστά του). Όσο πιο γρήγορα οδηγείτε, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αεροδυναμική αντίσταση και μειώνεται η εξοικονόμηση καυσίμου. Αυξάνοντας την ταχύτητα ελεύθερης ροής από τα 100 χιλιόμετρα την ώρα στα 120 χιλιόμετρα την ώρα, αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμου κατά περίπου 20%. Μειώνοντας την ταχύτητα από τα 100 χιλιόμετρα την ώρα στα 90 χιλιόμετρα την ώρα, βελτιώνεται η εξοικονόμηση καυσίμου κατά περίπου 10%.

 • OUTLANDER PHEV CONCEPT-S

  ΤΟ ΝΕΟ Outlander

  Παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει το Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S στη φετινή...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ SERVICE