• Υπηρεσιες πελατη  

    Θέλουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Για να το επιτύχουμε, έχουμε συγκεντρώσει τις απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα. Απλά μεταβείτε στην κατηγορία που σχετίζεται με το θέμα σας και αναζητήστε την κατάλληλη ερώτηση και απάντηση.

ερωτησεις για ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

Ποια αξεσουάρ μπορώ να αγοράσω για το Mitsubishi μου, από που μπορώ να τα αγοράσω και ποιο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την παραγγελία και την παραλαβή των αξεσουάρ της Mitsubishi; Πώς επηρεάζει η προσθήκη αξεσουάρ στην ασφάλειά μου;

Αξεσουάρ Mitsubishi 

Για οποιοδήποτε αξεσουάρ Mitsubishi, απευθυνθείτε στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Service Mitsubishi. Εκεί θα επωφεληθείτε μιας τιμής πακέτου, η οποία περιλαμβάνει (όπου αυτό ισχύει) την επαγγελματική εγκατάσταση των αξεσουάρ της Mitsubishi στο αυτοκίνητό σας. Εάν το αξεσουάρ που θέλετε δεν υπάρχει στο απόθεμα, οι υπάλληλοι θα σας ενημερώσουν για τη διαθεσιμότητά του.

 

Σε περίπτωση που αναζητάτε αξεσουάρ Mitsubishi αλλά δεν έχετε καταλήξει ακόμα στην επιλογή σας, μπορείτε να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα των αξεσουάρ Mitsubishi στο συγκεκριμένο συνεργείο. Πότε θα παραλάβω τα αξεσουάρ της Mitsubishi που παρήγγειλα; Όπως και στην περίπτωση της παραγγελίας ενός ανταλλακτικού, τα αξεσουάρ Mitsubishi που παραγγείλατε θα παραδοθούν στον αντιπρόσωπό σας της Mitsubishi, το ταχύτερο δυνατόν. Φυσικά ο χρόνος που απαιτείται για την παραλαβή των αξεσουάρ σας της Mitsubishi εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τη συχνότητα τροφοδοσίας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η παράδοση γίνεται σε διάστημα μιας ημέρας. Η προσθήκη των αξεσουάρ της Mitsubishi επηρεάζει την ασφάλειά σας; Αναλόγως του αριθμού, του τύπου και της τιμής των αξεσουάρ, καθώς και σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους της ασφάλειας, η προσθήκη αξεσουάρ της Mitsubishi πιθανόν να επηρεάζει την ασφάλειά σας.

 

Γενικά, συνιστούμε να αναφέρετε τα αξεσουάρ της Mitsubishi στην ασφαλιστική σας εταιρεία. Ενδεχομένως να χρειάζεται να τα αναφέρετε, όταν κάποιο αξεσουάρ μεταβάλλει τον τρόπο λειτουργίας του οχήματός σας ή στην περίπτωση που η λανθασμένη τοποθέτηση ενός αξεσουάρ αποτελεί βάση για νομική ευθύνη. Σε γενικές γραμμές, όμως, η πιθανότητα ένα (γνήσιο) αξεσουάρ της Mitsubishi να επηρεάσει με τέτοιο τρόπο τη λειτουργία του οχήματός σας είναι πολύ μικρή. Άλλος ένας λόγος για τον οποίο θα προτείναμε να συμπεριλάβετε τα αξεσουάρ της Mitsubishi (με την τιμή αγοράς τους) στην ασφάλειά σας, είναι για να εξασφαλίσετε ότι αυτά καλύπτονται στην περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής του αυτοκινήτου σας, αν και κάτι τέτοιο συχνά επηρεάζει την αξία των ασφαλίστρων. Αν έχετε απορίες ή αμφιβολίες όσον αφορά τα αξεσουάρ της Mitsubishi που καλύπτονται ή που επηρεάζουν την ασφάλειά σας, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία ή/και τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

 

ερωτησεις για ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

ΕΠΙΛΕΞΕ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των PHEV, HV, και PHV;

Τα οχήματα PHEV και PHV περιλαμβάνουν μια μπαταρία για τη μετάδοση της κίνησης η οποία μπορεί να φορτιστεί απευθείας από κάποια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας. Για το λόγο αυτό, χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη αυτονομία με ηλεκτρική ισχύ σε σχέση με τα οχήματα HV. Τα οχήματα PHEV μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον κινητήρα τους ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας μετάδοσης κίνησης, αλλά τα οχήματα PHV δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Σε περίπτωση αποφόρτισης της μπαταρίας σε ένα όχημα PHV, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει σε κατάσταση HV μέχρις ότου η μπαταρία φορτιστεί από μια εξωτερική πηγή.

Πότε τίθεται σε λειτουργία το κινητήρας;

Ο κινητήρας βενζίνης τίθεται σε λειτουργία όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μετάδοσης κίνησης πέφτει και απαιτείται φόρτιση ή όταν απαιτείται η μέγιστη ισχύς μετάδοσης κίνησης. Το όχημα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στην κατάσταση EV Drive ενώ ο κινητήρας φορτίζει την μπαταρία, και ο κινητήρας μπορεί να παρέχει κινητήρια ισχύ βοηθώντας τα ηλεκτρικά μοτέρ. Ο κινητήρας μπορεί ορισμένες φορές να ενεργοποιηθεί για να παρέχει θέρμανση όταν χρησιμοποιείται το σύστημα κλιματισμού.

Ο κινητήρας ενεργοποιείται αυτόματα όταν βάζω μπροστά το αυτοκίνητο, ακόμα και όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Γιατί;

Για να αποτραπεί κάποια ζημιά στον κινητήρα που μπορεί να προκληθεί από την αλλοίωση του καυσίμου, ο κινητήρας ενεργοποιείται ώστε να καταναλώσει μια ποσότητα καυσίμου, στην περίπτωση που δεν έχουν προστεθεί 10 λίτρα καυσίμου στο ρεζερβουάρ σε διάστημα τριών συνεχόμενων μηνών. Ο κινητήρας θα συνεχίσει να ενεργοποιείται αυτόματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης (στη λειτουργία HV) μέχρις ότου γίνει ανεφοδιασμός του ρεζερβουάρ με τουλάχιστον 15 λίτρα βενζίνης.

Γιατί η αυτονομία του αυτοκινήτου μου μειώνεται όταν έχω ενεργοποιημένο τον κλιματισμό (AC);

Όπως και με το οικιακό σας κλιματιστικό, η μονάδα του κλιματιστικού καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Καθώς η ηλεκτρική ενέργεια αυτή παρέχεται από την μπαταρία μετάδοσης κίνησης, η ψύξη του εσωτερικού (για παράδειγμα η διατήρηση της θερμοκρασίας στους 25°C όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι 35°C) μειώνει την αυτονομία του EV κατά περίπου 30%, ενώ η θέρμανση του εσωτερικού (για παράδειγμα η διατήρηση της θερμοκρασίας στους 25°C όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι -10°C), την μειώνει κατά περίπου 40%.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το λάδι;

Όπως και σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα βενζίνης, η αλλαγή του λαδιού πρέπει να γίνεται κάθε 15.000 km ή κάθε χρόνο.

Όταν η φόρτιση της μπαταρίας μετάδοσης κίνησης είναι χαμηλή, σε ποια λειτουργία είναι πιο αποδοτική η κίνηση, στη λειτουργία φόρτισης/EV ή στη λειτουργία HV;

Η επαναλαμβανόμενη εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας φόρτισης της μπαταρίας και της λειτουργίας EV μειώνει τη χιλιομετρική απόσταση κατά 20% σε σύγκριση με τη λειτουργία HV.

Εμφάνιση όλων

ερωτησεις για ΤΟ SERVICE ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ

Ποιον αριθμό πρέπει να καλέσω σε περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου μου, και πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την Οδική Βοήθεια όταν ταξιδεύω στην Ευρώπη;

Πρόβλημα με το αυτοκίνητο/κινητήρα στο εξωτερικό Εάν σας έχει τύχει ποτέ να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο/κινητήρα στο εξωτερικό, τότε ξέρετε ότι αυτό μπορεί να καταστρέψει εντελώς τις διακοπές ή το επαγγελματικό σας ταξίδι. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η αναστάτωση που προκαλεί η βλάβη στο αυτοκίνητο ή τον κινητήρα του, αλλά όλη η ταλαιπωρία που θα πρέπει να περάσετε μέχρι να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την εν λόγω βλάβη. Η εμφάνιση κάποιου προβλήματος στο αυτοκίνητο/κινητήρα ή η εμπλοκή σε κάποιο οδικό ατύχημα, δημιουργεί πάντα άγχος και ταλαιπωρία. Όσοι αγόρασαν πρόσφατα ένα Mitsubishi έχουν τουλάχιστον μια έννοια λιγότερη σε σχέση με τους υπόλοιπους, σε περίπτωση κάποιου προβλήματος με το αυτοκίνητο/κινητήρα, επειδή μαζί με την αγορά του αυτοκινήτου παρέχεται ένα πακέτο Οδικής Βοήθειας της Mitsubishi Motors διάρκειας 3 ετών. Μπορούν απλά να καλέσουν τον αριθμό υποστήριξης MAP. Βρίσκεται σε κάποιο από τα παράθυρα του οχήματος ή στο εγχειρίδιο του οχήματος. Ποια προβλήματα του αυτοκινήτου/κινητήρα καλύπτονται από το MAP; Υπάρχουν αρκετές καταστάσεις που μπορούν να περιγραφούν ως πρόβλημα του αυτοκινήτου/κινητήρα, συνεπώς μπορεί να είναι χρήσιμο να αναφέρουμε ορισμένους διαφορετικούς τύπους προβλημάτων που καλύπτονται από το MAP. Μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό υποστήριξης MAP Support στις ακόλουθες περιπτώσεις: - μηχανική ή ηλεκτρική βλάβη - τροχαίο ατύχημα - πρόβλημα με το καύσιμο (έλλειψη καυσίμου, νοθευμένο καύσιμο, λάθος καύσιμο - πρόβλημα με το κλειδί (χαμένα κλειδιά, κλειδιά κλειδωμένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, σπασμένο κλειδί) - πρόβλημα ελαστικών (διάτρηση, βανδαλισμός, πρόβλημα μπουλονιού ή διαρροή βαλβίδας) - μια απόπειρα κλοπής ή βανδαλισμού που ακινητοποιεί το αυτοκίνητό σας - κλοπή του αυτοκινήτου σας Τι πρέπει να περιμένετε από το MAP στην περίπτωση κάποιου προβλήματος στο αυτοκίνητο/κινητήρα Φυσικά η Mitsubishi θα παρέχει την οδική βοήθεια η οποία θα επιτρέψει την ασφαλή σας επιστροφή στο δρόμο στην περίπτωση ενός προβλήματος με το αυτοκίνητο/κινητήρα, ή θα ρυμουλκήσει το αυτοκίνητό σας στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi (υπάρχουν περισσότερα από 2.500 σε 30 χώρες σε όλη την Ευρώπη). Επίσης, η κάλυψη του πακέτου υπερβαίνει τα προφανή: προσφέρονται εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς, μπορείτε να υπολογίζετε στη Mitsubishi για να ενημερώσει την οικογένειά σας, τους φίλους ή τους συναδέλφους σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ατυχήματος ή να σας βοηθήσει να βρείτε νομική ή ιατρική βοήθεια. Το πακέτο οδικής βοήθειας της Mitsubishi Motors θα σας χρησιμεύσει σε περίπτωση κάποιου συμβάντος - είτε βρίσκεστε στη χώρα σας είτε στο εξωτερικό.

Τι ακριβώς είναι η Οδική Βοήθεια της Mitsubishi και πώς μπορώ να την επεκτείνω;

Υπηρεσία οδικής βοήθειας Επειδή κάθε όχημα, ακόμα και ένα καινούργιο, μπορεί να υποστεί βλάβη ή να παρουσιάσει πρόβλημα στον κινητήρα, υπάρχει η υπηρεσία οδικής βοήθειας. Η σύγχρονη υπηρεσία βοήθειας εξυπηρέτησης παρέχεται σε πολλές μορφές και υπάρχουν αρκετές λέσχες αυτοκινήτου που προσφέρουν υπηρεσίες οδικής βοήθειας στα μέλη τους. Και ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι ως επί το πλείστον ικανοποιητικές, σπανίως αναλαμβάνουν να ασχοληθούν με την επίλυση κάποιου λιγότερο τεχνικού προβλήματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ρυμουλκήσουν το αυτοκίνητό σας σε κάποιο συνεργείο. Για τη Mitsubishi Motors, η προσφορά μιας οδικής βοήθειας αποκλειστικά στους οδηγούς των Mitsubishi (Δωρεάν για 3 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας) είναι πάνω απ' όλα ένας από τους πολλούς τρόπους ενίσχυσης της εμπειρίας που αποκομίζουν οι οδηγοί των οχημάτων Mitsubishi. Υπηρεσία οδικής εξυπηρέτησης - ο τρόπος της Mitsubishi Η Οδική Βοήθεια της Mitsubishi, γνωστή και ως MAP (Mitsubishi Motors Assistance Package), διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία οδικής βοήθειας. Ενώ ένας από τους στόχους της - η επαναφορά του αυτοκινήτου σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση - είναι κοινός με τα υπόλοιπα πακέτα, φαίνεται να εστιάζει στον οδηγό και τους επιβάτες. Το MAP είναι πολλά περισσότερα από το σύνολο των μέτρων και των προϋποθέσεων που συνθέτουν μια τυπική υπηρεσία οδικής βοήθειας. Το MAP έχει προσαρμοστεί ώστε να διασφαλίζει την ελάχιστη δική σας αναστάτωση καθώς και των επιβατών σας, στην περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια. Προσφέρει την πληρέστερη βοήθεια την οποία θα αναζητούσε κάθε οδηγός. Ελπίζουμε να μη χρειαστείτε ποτέ την έκδοση της οδικής βοήθειας της Mitsubishi, αλλά σε περίπτωση που την χρειαστείτε, θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Ποια είναι η σημαντική διαφορά της Οδικής Βοήθειας της Mitsubishi; Τι θα συμβεί όταν βρίσκεστε στο δρόμο με το καινούργιο σας Mitsubishi και παρουσιαστεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα; Πέραν του ότι πρόκειται για μια πολύ γρήγορη και αποτελεσματική μορφή οδικής βοήθειας για βασική τεχνική βοήθεια, η προστιθέμενη αξία του MAP είναι το εύρος των ενεργειών που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που το όχημά σας δεν μπορεί να κινηθεί άμεσα. Το MAP καλύπτει ένα πλήρες φάσμα μέτρων τα οποία θα μειώσουν με το βέλτιστο τρόπο την ενόχληση. Ορισμένα παραδείγματα: - Ρυμούλκηση του αυτοκινήτου σας στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Συνεργατών της Mitsubishi - Αποθήκευση ή στάθμευση σε μια ασφαλή εγκατάσταση όταν η ρυμούλκηση δεν είναι άμεσα δυνατή - Μεταφορά με ταξί στο σπίτι σας (στην περίπτωση που η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων) Ή - Ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης για μέγιστο διάστημα δύο ημερών (αν η απόσταση από το σπίτι σας είναι μικρότερη των 50 χιλιομέτρων) έως και πέντε ημερών (αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων) Ή - Εισιτήρια τρένου πρώτης θέσης ή αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης (όταν η μεταφορά με το τρένο υπερβαίνει τις έξι ώρες) Ή - Φιλοξενία σε ξενοδοχείο για μέγιστο διάστημα τεσσάρων διανυκτερεύσεων (αναλόγως των τοπικών συνθηκών και της διαθεσιμότητας) Πακέτο Οδικής Βοήθειας της Mitsubishi Motors για παλαιότερα αυτοκίνητα Ακόμα και στην περίπτωση που είστε κάτοχος ενός Mitsubishi, πιθανόν κάποια μέρα να χρειαστείτε μια υπηρεσία οδικής βοήθειας. Με ένα παλαιότερο αυτοκίνητο, η πιθανότητα παρουσίας τεχνικών προβλημάτων αυξάνεται. Συνεπώς είναι καλό να γνωρίζετε ότι το MAP καλύπτει επίσης και παλαιότερα οχήματα με το πρόγραμμα αναβάθμισης MAP. Για οχήματα της Mitsubishi μέχρι και δέκα ετών, το MAP μπορεί να αναβαθμιστεί. Φυσικά το όχημά σας πρέπει να συντηρείται σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή σε κάποιο (συμμετέχον) Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi Motors. Η αναβάθμιση MAP έχει ισχύ για 12 μήνες ή μέχρι το επόμενο σέρβις σας, όποιο έρθει συντομότερα. Το MAP είναι όλα όσα χρειάζεστε όποτε τα χρειάζεστε. Είναι διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα, εφτά μέρες την εβδομάδα. Αυτή είναι η οδική βοήθεια που προσφέρει η Mitsubishi. Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πακέτο οδικής βοήθειας της Mitsubishi Motors, επικοινωνήστε με το τοπικό σας Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του σέρβις και της συντήρησης του οχήματός μου σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi;

Σέρβις Mitsubishi. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα βρείτε καλύτερο σέρβις και συντήρηση για το όχημά σας από αυτό που θα σας προσφέρουν σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi. Όχι απλά από τεχνικής σκοπιάς, αλλά επίσης λόγω της ειδικής σχέσης που υπάρχει μεταξύ ενός αντιπροσώπου της Mitsubishi και ενός πιστού πελάτη. Κανένας μηχανικός δεν μπορεί αν σας πει περισσότερα για το Mitsubishi σας από τους ανθρώπους που θα βρείτε σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi. Οι υπάλληλοι του συνεργείου έχουν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις για το αυτοκίνητό σας και έχουν εκπαιδευτεί από την Mitsubishi Motors για να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό σέρβις για το αυτοκίνητό σας, χάρη στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους. Η τριετής εγγύηση του Mitsubishi σας δεν είναι το τέλος της σχέσης που οικοδομήσατε με τον αντιπρόσωπό σας της Mitsubishi. Η παροχή σέρβις από το Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi είναι τόσο πλήρης και τόσο ιδιαίτερη, που οι οδηγοί των Mitsubishi συνεχίζουν να επισκέπτονται το Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi, και αφού έχει λήξει η περίοδος της βασικής τους εγγύησης. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους όρους της εγγύησης της Mitsubishi Motors, πατήστε εδώ. Σέρβις Mitsubishi - τεχνική αρτιότητα Τα οχήματα Mitsubishi φέρουν εξελιγμένες τεχνολογίες. Όλες αυτές οι τεχνολογίες έχουν σχεδιαστεί από τη Mitsubishi Motors και ένα επαρκές σέρβις για ένα όχημα Mitsubishi απαιτεί γνώσεις υψηλού επιπέδου για συγκεκριμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, τα οποία εξοπλίζουν τα οχήματα της Mitsubishi. Για το σέρβις του Mitsubishi σας συνιστούμε την επίσκεψη σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi. Αν και οι μηχανικοί σε ένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο σέρβις μπορεί να έχουν αρκετές γνώσεις πάνω στα αυτοκίνητα γενικά, γνωρίζουν πολύ λιγότερα για το Mitsubishi σας από τους ανθρώπους σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι απαιτήσεις εγγύησης και ποιότητας προς την Mitsubishi Motors Europe μπορούν να γίνουν μόνο από Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi. Εξατομικευμένο σέρβις Mitsubishi Μετά την παροχή ετών σέρβις για το Mitsubishi σας, το προσωπικό ενός Εξουσιοδοτημένου Συνεργείου Σέρβις της Mitsubishi γνωρίζει εσάς και το αυτοκίνητό σας. Στην περίπτωση που υπάρχει κάποια αναβάθμιση για το αυτοκίνητό σας, αυτό το γνωρίζουν. Επίσης στην περίπτωση των επισκευών μετά την περίοδο της εγγύησης, το σέρβις της Mitsubishi δεν θα σας απογοητεύσει. Θα επωφεληθείτε από την καλή θέληση που έχετε χτίσει ως ένας πιστός πελάτης. Σε περίπτωση που θέλετε να βρείτε το πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi, πατήστε εδώ.

Ποια είναι η διάρκεια της εγγύησης της Mitsubishi για ένα καινούργιο αυτοκίνητο, και ποιοι είναι οι όροι της εγγύησης ενός οχήματος Mitsubishi;

Εγγύηση τριών ετών Ένα όχημα Mitsubishi καλύπτεται με 3 χρόνια εγγύηση. Για την περίοδο των δύο πρώτων ετών, η εγγύηση παρέχεται χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων, για το επόμενο (τρίτο) έτος η εγγύηση περιορίζεται στα 100.000 km, όποιο συμβεί πρώτο μετά την ημερομηνία έναρξης της εγγύησης, όπως φαίνεται στη Δήλωση Εγγραφής in στο Πανευρωπαϊκό βιβλίο σέρβις. Η εγγύηση ξεκινά με την παράδοση του νέου αυτοκινήτου στον πρώτο καταχωρημένο ιδιοκτήτη. Όροι τριετούς εγγύησης Η εγγύηση του αυτοκινήτου σας της Mitsubishi είναι πλήρης. Για μια περίοδο 3 ετών, η εγγύηση καλύπτει όλα τα ελαττώματα σε υλικά και κατεργασία (υπό φυσιολογική χρήση και υπό την προϋπόθεση ότι η συντήρηση έχει εκτελεστεί σωστά) Αυτό σημαίνει ότι εάν αγοράσετε ένα καινούργιο Mitsubishi και η συντήρησή του εκτελείται σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi, δεν θα πρέπει να έχετε καμία ανησυχία για την εγγύηση του αυτοκινήτου σας, ακόμα και στην περίπτωση που διανύετε 33.000 km το χρόνο. Αυτό το είδος εγγύησης καλύπτει πολλά χρόνια ασφαλούς οδήγησης του Mitsubishi σας. Φυσικά επιβάλλεται η Δήλωση Εγγραφής στην ενότητα του Πανευρωπαϊκού Αρχείου Σέρβις, να είναι πλήρως συμπληρωμένη από το Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi. Σε περίπτωση κάποιας απαίτησης εγγύησης κατά τη διάρκεια της περιόδου της εγγύησης, η διάγνωση και οι υπηρεσίες θα πρέπει να παρέχονται από κάποιο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi Motors. Τα στοιχεία της βασικής εγγύησης αποτελούνται από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σε ένα καινούργιο όχημα, εκτός από τα ειδικά στοιχεία, τα στοιχεία που δεν καλύπτονται από εγγύηση και άλλα στοιχεία που αναφέρονται στο Πανευρωπαϊκό Βιβλίο Σέρβις. Συνιστούμε να διαβάσετε επιμελώς το βιβλίο για να εξοικειωθείτε με το περιεχόμενο και τις απαιτήσεις του. Υπάρχει κάποια εγγύηση μετά το τρίτο έτος; Τυπικά υπάρχει μια εγγύηση 3 ετών για κάθε όχημα Mitsubishi, αλλά ανάλογα με τη χώρα διαμονής, πιθανόν να υπάρχει πρόσθετη κάλυψη. Μπορείτε να μάθετε εάν εφαρμόζεται για την περίπτωσή σας στον αντιπρόσωπό σας της Mitsubishi. Οι αντιπροσωπίες της Mitsubishi εκτιμούν ιδιαίτερα τους πιστούς πελάτες. Το προσωπικό των Εξουσιοδοτημένων Συνεργείων Σέρβις της Mitsubishi Motors είναι πάντα φιλικό και έτοιμο να σας εξυπηρετήσει, ακόμα και μετά τον τρίτο χρόνο της εγγύησης.

ερωτησεις για ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Η Mitsubishi παρέχει συμβουλές για την οδήγηση;

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές συμβουλές για την οδήγηση. Πιθανόν να έχετε διαβάσει αρκετές από αυτές. Η ανάγνωση συμβουλών για την οδήγηση υποδεικνύει ότι λαμβάνετε σοβαρά υπόψη την οδήγηση ενός αυτοκινήτου - και αυτό θα πρέπει να κάνετε. Όσο και αν θέλουμε να μιλάμε για την άνεση και την τεχνολογική υπεροχή των οχημάτων μας, στη Mitsubishi Motors δεν μπορούμε να μην τονίζουμε ότι η οδήγηση ενός οχήματος θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συμπεριλάβει μερικές συμβουλές για την οδήγηση στην ενότητα των συχνών ερωτήσεων. Έχουμε επιλέξει να τονίσουμε ορισμένες παραμέτρους οι οποίες πιθανόν να φαίνονται προφανείς, αλλά πολύ συχνά αγνοούνται. Συμβουλές για την οδήγηση - γενική ασφάλεια Κάθε φορά που πρόκειται να οδηγήσετε το όχημά σας, συνιστάται να διενεργείτε έναν βασικό έλεγχο για την ασφάλεια. Ο οπτικός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών και για διαρροές υγρών κάτω από το όχημά σας δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας των φώτων είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συχνά. Ο/οι συνεπιβάτης(-ες) σας μπορεί(-ούν) να σας βοηθήσουν. Η οδήγηση με τους προβολείς αναμμένους, ακόμα και όταν θεωρείτε ότι υπάρχει «αρκετό» φως, δεν κοστίζει μια ακριβά και μπορεί να σώσει ζωές. Το όχημά σας μπορεί να γίνει νωρίτερα αντιληπτό από άλλους οδηγούς. Συμβουλές για την οδήγηση - παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο δρόμο Η χρήση των καθρεφτών σας θα πρέπει να γίνεται αυτόματα. Ελέγχοντας την κίνηση πίσω και στα πλάγια του οχήματός σας αποτρέπει τις συγκρούσεις. Μην εμπιστεύεστε την κρίση των άλλων οδηγών και πάντοτε να αναμένετε απότομες κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν γνωρίζετε τους άλλους οδηγούς ούτε αν είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο, συνεπώς μην υποθέτετε ότι θα λάβουν τις ίδιες αποφάσεις με εσάς. Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος στην κίνηση. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θα πρέπει να μεταβείτε κάπου το συντομότερο δυνατόν, να θυμάστε ότι πρέπει να οδηγείτε λογικά και ήρεμα. Συμβουλές για την οδήγηση - προφυλάξεις Είναι χρήσιμο να έχετε μια λίστα από σημαντικά τηλέφωνα και διευθύνσεις στο αυτοκίνητό σας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή σε κάποια άλλη περίπτωση όπου χρειάζεστε βοήθεια, μια τέτοια λίστα μπορεί να είναι ανεκτίμητη. Μην τρώτε ή πίνετε κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ακόμα και μια φαινομενικά ελάχιστη απόσπαση της προσοχής μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Όταν σας πέσει ή σας χυθεί κάτι, η προσοχή σας αποσπάται. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας. Η ρύθμιση της έντασης του ήχου ή η αλλαγή ενός δίσκου θα αποσπάσει την προσοχή σας. Μην αγνοείτε τα σημάδια κούρασης όταν διανύετε μεγάλες αποστάσεις. Τα χασμουρητά ή το κάψιμο στα μάτια σας υποδηλώνει ότι χρειάζεται να κοιμηθείτε. Όταν δεν μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά, σταματήστε για να ξεκουραστείτε.

ερωτησεις για ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Γιατί θα πρέπει να απευθυνθώ σε έναν αντιπρόσωπο της Mitsubishi για τη συντήρηση του οχήματός μου;

Συντήρηση Mitsubishi. Για να διασφαλίσετε ότι το Mitsubishi σας βρίσκεται πάντοτε σε εξαιρετική κατάσταση, αναθέστε όλες τις εργασίες συντήρησης στο τοπικό σας Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις Mitsubishi. Στα Εξουσιοδοτημένα Συνεργεία Σέρβις Mitsubishi θα βρείτε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το αυτοκίνητό σας, καθώς και κορυφαίους μηχανικούς οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από τη Mitsubishi για να σας παρέχουν το καλύτερο δυνατό σέρβις για το αυτοκίνητό σας. Έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες τεχνικές πληροφορίες και ειδικά εργαλεία. Πουθενά αλλού δεν θα βρείτε την τεχνολογία σέρβις που είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη συντήρηση του Mitsubishi σας. Κατά το σέρβις του αυτοκινήτου σας, τα συνεργεία της Mitsubishi χρησιμοποιούν γνήσια ανταλλακτικά Mitsubishi. Μόνο η συντήρηση ενός οχήματος Mitsubishi σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις εγγυάται την αξιοπιστία και την απόδοση του Mitsubishi σας σε βάθος χρόνου. Συντήρηση Mitsubishi: ο αντιπρόσωπός σας γνωρίζει πολύ καλά ότι τα οχήματα της Mitsubishi διαφέρουν από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Η τεχνολογία τους είναι ιδιαίτερα εξελιγμένη. Αρκετά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων Mitsubishi, όπως το Σύστημα Ενεργού Ελέγχου Ευστάθειας και Πρόσφυσης Mitsubishi [Active Stability and Traction Control (ASTC)] ή ο Έλεγχος Υποβοήθησης Συστήματος Πέδησης μέσω του Κινητήρα [Engine Brake Assist Control (EBAC)] διαφέρουν σημαντικά από τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου που συναντάμε σε άλλους κατασκευαστές, ακόμα κι αν επιτελούν παρόμοια λειτουργία. Για το λόγο αυτό δεν συνιστάται το σέρβις του αυτοκινήτου σας σε γενικό συνεργείο. Ενώ οι μηχανικοί των γενικών συνεργείων μπορεί να γνωρίζουν πολλά για τα αυτοκίνητα, δεν γνωρίζουν το Mitsubishi σας τόσο καλά ώστε να πραγματοποιήσουν τη συντήρησή του. Μπορεί ακόμα και κατά λάθος να προκαλέσουν βλάβη στο αυτοκίνητό σας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των συνεπιβατών σας. Και φυσικά δεν διαθέτουν τα ανταλλακτικά Mitsubishi που απαιτούνται για να διατηρηθεί η καλή κατάσταση του αυτοκινήτου σας. Απευθυνθείτε σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις για τη συντήρηση του Mitsubishi σας Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή εντοπισμού αντιπροσώπου εάν δεν γνωρίζετε ποιο είναι το πλησιέστερο σε εσάς Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις για τη συντήρηση του Mitsubishi σας. Πάντα υπάρχει κάποιο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις στην περιοχή σας, και αξίζει να το επισκεφθείτε. Πάνω απ' όλα, θέλετε την καλύτερη δυνατή συντήρηση για το Mitsubishi σας. Αυτή που παρέχεται από ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις Mitsubishi είναι αναμφίβολα η καλύτερη.

Τι σημαίνει ένας γενικός έλεγχος σέρβις;

Οι τακτικοί έλεγχοι του αυτοκινήτου εξοικονομούν χρήματα Ο έλεγχος ενός αυτοκινήτου σε τακτική βάση μπορεί στην πράξη να σας εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο. Φυσικά πολλοί κάνουν μόνοι τους τον βασικό έλεγχο του αυτοκινήτου τους, αλλά αυτό περιορίζεται σε μια γρήγορη επιθεώρηση της στάθμης του λαδιού κινητήρα, του ψυκτικού υγρού, του υγρού φρένων και της πίεσης των ελαστικών. Παρόλο που αυτού του είδους οι έλεγχοι είναι πολύ χρήσιμοι, συνήθως δεν επαρκούν για να εντοπιστούν όλες οι πιθανές βλάβες: ορισμένα προβλήματα στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου σας μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρές και δαπανηρές ζημιές. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε κάτι τέτοιο είναι ένας πλήρης έλεγχος του αυτοκινήτου σας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να καθοριστεί από τη χιλιομετρική απόσταση ή την ηλικία του αυτοκινήτου σας, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύετε. Σας συνιστούμε να επισκέπτεστε κάποιο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις Mitsubishi για τακτικό έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Έλεγχος του αυτοκινήτου στην αντιπροσωπεία Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος του αυτοκινήτου στην αντιπροσωπεία; Σε τι διαφέρει ο τρόπος με τον οποίο διενεργείται ο έλεγχος ενός αυτοκινήτου σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις Mitsubishi; Παρόλο που όλα τα αυτοκίνητα μοιάζουν σε πολλά σημεία μεταξύ τους, παρουσιάζουν ωστόσο και αρκετές σημαντικές διαφορές. Στην πραγματικότητα, το σέρβις του αυτοκινήτου σας από έναν μηχανικό ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με το αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι επικίνδυνο. Συνήθως, λειτουργίες όπως τα κυκλώματα του αυτοκινήτου και τα ηλεκτρονικά στοιχεία ελέγχου ζωτικών λειτουργιών που υπάρχουν στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι τόσο εξειδικευμένα ανά αυτοκίνητο που πρέπει να ελέγχονται μόνο από εξουσιοδοτημένο προσωπικό σέρβις. Επίσης, για τον έλεγχο αυτόν απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός. Θα εντοπιστούν ακόμα και οι παραμικρές αλλαγές ή παρατυπίες και μπορούν να αντιμετωπιστούν προτού εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα. Ο γενικός έλεγχος σέρβις στη Mitsubishi: ο απόλυτος έλεγχος του αυτοκινήτου Ένας έλεγχος από ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα του τρόπου που θα πρέπει να εκτελείται ένας έλεγχος σε τακτική βάση. Ο έλεγχος δεν περιορίζεται στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Ακόμα και μια δοκιμή οδήγησης σε δρόμο αποτελεί μέρος της διαδικασίας ελέγχου του αυτοκινήτου. Ο γενικός έλεγχος σέρβις, όπως αποκαλείται, είναι τόσο σχολαστικός που όσοι οδηγοί οχημάτων Mitsubishi διενεργούν τακτικό έλεγχο δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την κατάσταση του αυτοκινήτου τους. 

Πότε χρειάζεται έλεγχο συντήρησης το αυτοκίνητό μου και πού μπορώ να βρω τα διαστήματα συντήρησης;

Διαστήματα συντήρησης αυτοκινήτου. Κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται περιοδική συντήρηση / ελέγχους σέρβις, αλλά πώς μπορείτε να γνωρίζετε πότε το αυτοκίνητό σας χρειάζεται έλεγχο; Για κάθε τύπο αυτοκινήτου υπάρχουν τακτικά διαστήματα συντήρησης και για κάθε έλεγχο σέρβις υπάρχει μια λίστα ελέγχου συντήρησης. Παρόλο που ο έλεγχος δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα διανυθέντα χιλιόμετρα, είναι καλό να ακολουθείτε τις συστάσεις για τα διαστήματα συντήρησης του αυτοκινήτου σας, όπως αυτά αναφέρονται στο βιβλίο σέρβις που σας παρέχεται μαζί με το αυτοκίνητο. Τα διαστήματα συντήρησης και οι λίστες ελέγχου συντήρησης περιλαμβάνουν πολλά περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε. Ποια είναι τα τυπικά διαστήματα σέρβις του αυτοκινήτου σας; Λόγω του ότι τα στυλ οδήγησης και η χρήση διαφέρουν, η Mitsubishi έχει ορίσει τα διαστήματα συντήρησης στα 20.000 km ή 1 χρόνο, όποιο έρθει πρώτο. Το διάστημα αυτό είναι το ίδιο για όλα τα μοντέλα εκτός από το Lancer Evolution, του οποίου το διάστημα συντήρησης είναι στα 15.000 km ή 1 χρόνο, όποιο έρθει πρώτο. Ο τύπος της χρήσης, όπως η γρήγορη οδήγηση, η οδήγηση εκτός δρόμου και σε κακοτράχαλα τερέν σε αντίθεση με την κανονική οδήγηση, είναι μερικοί ακόμα παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Παράβλεψη των διαστημάτων σέρβις του αυτοκινήτου Τι συμβαίνει όταν αγνοείτε τα διαστήματα σέρβις του αυτοκινήτου και παραβλέπετε τη συντήρηση; Βασικά, τίποτα, τουλάχιστον όχι άμεσα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι τα διαστήματα στο βιβλίο σέρβις του αυτοκινήτου σας, έχουν υπολογιστεί επιμελώς ώστε να αποτρέπουν την πρόωρη ζημιά ή βλάβη κάθε εξαρτήματος. Ως κατασκευαστής, η Mitsubishi Motors κατανοεί ότι δεν είναι πρακτικό να πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας στην αντιπροσωπεία πολύ συχνά, συνεπώς τα διαστήματα του σέρβις έχουν επιμηκυνθεί ώστε να σας διευκολύνουν. Ωστόσο, δεν πρέπει να τα αγνοείτε. Σε περίπτωση που τα υγρά στο αυτοκίνητό σας δεν βρίσκονται στα κανονικά επίπεδα ή δεν είναι πλέον αποτελεσματικά, πιθανόν να προκληθεί κάποια σοβαρή ζημιά ή ακόμα και βλάβη (με σημαντικό κόστος). Ο έλεγχος συντήρησης και τα διαστήματα σέρβις για το Mitsubishi σας Το βιβλίο σέρβις της Mitsubishi σάς ενημερώνει για το πότε το αυτοκίνητό σας χρειάζεται τον επόμενο έλεγχο συντήρησης. Στα περισσότερα αυτοκίνητα υπάρχει ένα ενδεικτικό στο ταμπλό το οποίο ανάβει όταν απαιτείται έλεγχος συντήρησης. Μην το αγνοείτε. Αν έχετε αμφιβολία σχετικά με τα διαστήματα σέρβις του αυτοκινήτου σας ή ερωτήσεις για τον τύπο χρήσης του οχήματός σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi.

Ποιο είναι το κόστος ενός υποχρεωτικού περιοδικού ελέγχου ασφαλείας (π.χ. APK, MOT, ΚΤΕΟ κ.λπ.) στην αντιπροσωπεία της Mitsubishi;

Υποχρεωτική επιθεώρηση αυτοκινήτου - ποιο είναι το κόστος; Οι τιμές για έναν υποχρεωτικό περιοδικό έλεγχο ασφαλείας του αυτοκινήτου σας διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Σε όλες τις χώρες η έμφαση δίνεται στην ασφάλεια και την καταλληλότητα κυκλοφορίας, αλλά σε ορισμένες χώρες (όπως στην Ολλανδία και στη Μεγάλη Βρετανία) ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες από ό,τι σε άλλες χώρες. Οι ανεξάρτητοι σταθμοί επιθεώρησης καθώς και οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων μπορούν να εκτελέσουν τον υποχρεωτικό περιοδικό έλεγχο ασφαλείας του αυτοκινήτου σας (MOT, APK, TüV κ.λπ.) με το ίδιο κόστος. Οι ανεξάρτητοι σταθμοί σέρβις θα κάνουν απλά την επιθεώρηση σύμφωνα με μια λίστα ελέγχου, αλλά οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων ορισμένες φορές προσφέρουν επιπλέον παροχές. Το κόστος για μια επιθεώρηση αυτοκινήτου σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi Το κόστος για έναν υποχρεωτικό περιοδικό έλεγχο ασφαλείας στον αντιπρόσωπο της Mitsubishi είναι βασικά το ίδιο με αυτό σε έναν ανεξάρτητο σταθμό σέρβις. Ωστόσο, οι οδηγοί οχημάτων Mitsubishi έχουν συμφέρον να προτιμήσουν κάποιο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να γνωρίζει το αυτοκίνητό σας καλύτερα από τον αντιπρόσωπο της Mitsubishi. Αυτό σημαίνει ότι η σχολαστική επιθεώρηση του αυτοκινήτου σας από ειδικευμένους τεχνικούς έχει πρόσθετη αξία. Πέραν του απλού ελέγχου της βασικής ασφάλειας ή της καταλληλότητας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας, μπορούν επίσης να ελέγξουν πτυχές της ασφάλειας που σχετίζονται αποκλειστικά με το αυτοκίνητό σας. Αυτός ο επιπλέον έλεγχος δεν θα πραγματοποιηθεί από άλλους τεχνικούς, επειδή τα εν λόγω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στη λίστα ελέγχου τους. Ο αντιπρόσωπος της Mitsubishi μπορεί να ανακαλύψει ελαττώματα προτού αυτά προκαλέσουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Αυτό μπορεί κάλλιστα να αντισταθμίσει το κόστος της επιθεώρησης του αυτοκινήτου. Μην αφήνετε το κόστος της επιθεώρησης του αυτοκινήτου να σας επηρεάζει τόσο πολύ Εάν η επιθεώρηση του αυτοκινήτου σας γίνεται σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για θέματα όπως το αν ένα ανταλλακτικό έπρεπε να αντικατασταθεί ή όχι ή για το αν πληρώσατε πολλά χρήματα. Το κόστος κάθε εργασίας κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ενός αυτοκινήτου σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi μπορεί να υπολογιστεί και να θεωρηθεί ως επένδυση καθώς επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του Mitsubishi σας. Για να βρείτε τον πλησιέστερο σε εσάς αντιπρόσωπο, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή εντοπισμού αντιπροσώπου.

Μπορώ να λάβω ένα καινούργιο βιβλίο σέρβις / Εγχειρίδιο κατόχου;

Εγχειρίδιο κατόχου Mitsubishi Χάσατε το εγχειρίδιο κατόχου Mitsubishi ή/και το βιβλίο σέρβις; Μπορείτε να αποκτήσετε ένα καινούργιο εγχειρίδιο κατόχου ή βιβλίο σέρβις για τη συντήρηση του Mitsubishi σας. Εάν επικοινωνήσετε με το τοπικό σας Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Παραγγείλετε το καινούργιο εγχειρίδιο κατόχου ή βιβλίο σέρβις από τη Mitsubishi το συντομότερο δυνατόν, καθώς περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τη συντήρηση (για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση) και την ασφάλεια των επιβατών και της δικής σας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή εντοπισμού αντιπροσώπου για να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες. Τι είναι το εγχειρίδιο κατόχου Mitsubishi; Το εγχειρίδιο κατόχου Mitsubishi είναι ένα βιβλίο που περιέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε διατηρήσετε το όχημα Mitsubishi σας σε άριστη κατάσταση. Συνιστάται να διαβάζετε τακτικά το εγχειρίδιο κατόχου ή να το συμβουλεύεστε όποτε έχετε αμφιβολίες ή απορίες. Παρέχει επίσης οδηγίες για την ασφάλεια, οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση. Το εγχειρίδιο κατόχου Mitsubishi σάς ενημερώνει για τον τρόπο ελέγχου των βασικών λειτουργιών του αυτοκινήτου σας και για τις στάθμες των υγρών και του λαδιού. Αν παραμελήσετε την εκτέλεση αυτών των ελέγχων σε τακτική βάση, ενδέχεται να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον κινητήρα και σε άλλα σημαντικά εξαρτήματα του Mitsubishi. Το βιβλίο σέρβις, άλλο ένα σημαντικό έγγραφο που πρέπει να φυλάτε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, παρέχει μια σύνοψη της συντήρησης που έχει πραγματοποιηθεί στο αυτοκίνητό σας από το Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi. Όλοι οι έλεγχοι θα πρέπει να αναφέρονται στο βιβλίο σέρβις. Εξακολουθείτε να έχετε απορίες αφού διαβάσετε το εγχειρίδιο κατόχου Mitsubishi; Το εγχειρίδιο κατόχου Mitsubishi είναι ένα αρκετά κατανοητό βιβλίο αναφοράς που περιλαμβάνει πληροφορίες για το αυτοκίνητό σας και για το πώς μπορείτε να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά, ενδεχομένως να μην έχετε καταφέρει να λύσετε όλες τις απορίες σας, ακόμα και αφού το διαβάσετε. Στην περίπτωση αυτή, επικοινωνήστε με το τοπικό σας Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις της Mitsubishi. Το προσωπικό θα σας ενημερώσει και θα σας εξηγήσει ευχαρίστως τυχόν απορίες που δεν καταφέρατε να λύσετε με τη βοήθεια του εγχειριδίου κατόχου Mitsubishi.

Η στάθμη του λαδιού πρέπει να ελέγχεται με κρύο ή ζεστό κινητήρα;

Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού όταν ανάβει ή αναβοσβήνει η λυχνία ελέγχου στάθμης λαδιού στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου σας, πιθανόν να είναι πολύ αργά για να αποτρέψετε κάποια ζημιά στον κινητήρα. Το λάδι στον κινητήρα σας επιτελεί διάφορες λειτουργίες: λιπαίνει, διατηρεί τον κινητήρα καθαρό, την απόδοση του οχήματος σε υψηλό επίπεδο και τη θερμοκρασία σε χαμηλό επίπεδο.  Συνεπώς, δεν πρέπει να αγνοείτε τη στάθμη και την κατάσταση του λαδιού του κινητήρα. Όλοι οι κινητήρες καταναλώνουν λάδι κατά τη λειτουργία τους, συνεπώς ο έλεγχος της στάθμης του λαδιού είναι σημαντικός. Φυσικά το στυλ οδήγησης και το φορτίο του κινητήρα επηρεάζουν σημαντικά την κατανάλωση λαδιού. Μην περιμένετε να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία πίεσης λαδιού για να λάβετε μέτρα. Εάν η στάθμη του λαδιού είναι χαμηλή και η πίεση του λαδιού πέφτει, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ζημιάς στον κινητήρα σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να ανάψει η ενδεικτική λυχνία πίεσης λαδιού για να ελέγξετε τη στάθμη του λαδιού του αυτοκινήτου σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με τον κινητήρα σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία που περιγράφεται σε αυτή τη σελίδα. Ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του λαδιού Όταν πρόκειται να προσθέσετε λάδι, θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την πυκνότητα του λαδιού που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να είναι σύμφωνο με τις συστάσεις που θα βρείτε στο βιβλίο σέρβις. Η χρήση πρόσθετων δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να μειώσουν την απόδοση των πρόσθετων που ήδη περιέχονται στο λάδι του κινητήρα. Εάν πρόκειται να ελέγξετε τη στάθμη του λαδιού του κινητήρα από μόνοι σας, μπορείτε να το κάνετε με τον εξής τρόπο: 1. Σταθμεύστε το όχημα σε μια επίπεδη και οριζόντια επιφάνεια. 2. Σβήστε τον κινητήρα (όταν βρίσκεται σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας). 3. Περιμένετε μερικά λεπτά. 4. Αφαιρέστε τον δείκτη στάθμης και σκουπίστε τον με καθαρό πανί. 5. Τοποθετήστε πάλι τον δείκτη μέσα στο δοχείο, μέχρι τέρμα. 6. Αφαιρέστε τον δείκτη στάθμης και διαβάστε την ένδειξη στάθμης του λαδιού, η οποία θα πρέπει πάντα να είναι εντός του ενδεικνυόμενου εύρους. 7. Αν η στάθμη του λαδιού βρίσκεται κάτω από το καθορισμένο όριο, αφαιρέστε την τάπα που βρίσκεται στο κάλυμμα της κυλινδροκεφαλής και προσθέστε αρκετό λάδι ώστε η στάθμη να κυμαίνεται εντός του καθορισμένου εύρους. Φροντίστε η στάθμη να μην υπερβαίνει το μέγιστο όριο, για να μην προκληθεί ζημιά στον κινητήρα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο λάδι κινητήρα και ότι δεν αναμιγνύετε διάφορους τύπους λαδιού. 8. Μετά την προσθήκη λαδιού, κλείστε καλά την τάπα. 9. Επιβεβαιώστε τη στάθμη του λαδιού επαναλαμβάνοντας τα βήματα 4 έως 8. Ο έλεγχος στάθμης λαδιού ως μέρος του γενικού ελέγχου σέρβις Φυσικά η διαδικασία ελέγχου της στάθμης λαδιού που αναφέρεται παραπάνω αποτελεί μέρος του γενικού ελέγχου σέρβις, όπως αυτός εκτελείται από ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Σέρβις Mitsubishi. Το προσωπικό της Mitsubishi γνωρίζει ακριβώς πώς να ελέγχει τη στάθμη του λαδιού και να πραγματοποιεί αλλαγή λαδιού. Φροντίζουν επίσης για την κατάλληλη διάθεση του χρησιμοποιημένου λαδιού, με τρόπο που να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Εμφάνιση όλων

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ