Ασφάλεια

Όπως όλα τα οχήματά μας, το νέο ASX είναι εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα έξυπνα συστήματα, τα οποία παρέχουν ασφαλέστερη οδήγηση και θα προστατεύσουν εσάς και τους συνεπιβάτες σας, όπου κι αν βρεθείτε.

MI-PILOT

Το προηγμένο σύστημα της Mitsubishi για υποβοήθηση του οδηγού

Αυτό το ημι-αυτόνομο σύστημα συνδυάζει το Adaptive Cruise Control [ACC] (που διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα) με το Lane Centring Assist [LCA] (που σας κρατά στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας), για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στα μακρινά ταξίδια.

Ενεργοποιεί τα φρένα για να αποτρέψει πιθανό κίνδυνο

FORWARD COLLISION MITIGATION [FCM]

Χρησιμοποιώντας ενσωματωμένο ραντάρ και μπροστινή κάμερα, το σύστημα ανιχνεύει την απόσταση από προπορευόμενο όχημα, πεζό ή ποδηλάτη (σε στάση ή εν κινήσει). Εάν προκύψει κίνδυνος σύγκρουσης και παραμείνει αφού πατηθεί το φρένο από τον οδηγό, το σύστημα θα ενεργοποιήσει μια ηχητική προειδοποίηση και θα εφαρμόσει πρόσθετη ισχύ πέδησης. Εάν δεν πατηθεί το φρένο ή πατηθεί ανεπαρκώς, το σύστημα θα επιβραδύνει αυτόματα ή θα ακινητοποιήσει το ASX.

DISTANCE WARNING

Ενημερώνει για την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το ενσωματωμένο ραντάρ, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει ποιο είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ του οχήματός του και του προπορευόμενου οχήματος, έτσι ώστε να μπορεί να διατηρηθεί μια ασφαλής απόσταση ακινητοποίησης μεταξύ των δύο οχημάτων.

BLIND SPOT WARNING [BSW]

Λάβετε ειδοποίηση αν υπάρχει όχημα σε τυφλό σημείο του αυτοκινήτου σας.

Το Blind Spot Warning ανιχνεύει την παρουσία κινούμενων αντικειμένων (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες κ.λπ.) στο τυφλό σημείο του οδηγού (έως και 5 μέτρα μακριά από το πίσω μέρος και τις πλευρές του οχήματος). Όταν το σύστημα αναγνωρίσει ένα αντικείμενο, μια λυχνία LED αρχίζει να αναβοσβήνει στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη του οχήματος.

LANE DEPARTURE WARNING [LDW] & LANE KEEPING ASSIST [LKA]

Σας βοηθά να παραμένετε στη λωρίδα κυκλοφορίας

Αυτό το σύστημα αναγνωρίζει τις διαχωριστικές γραμμές στο δρόμο. Εάν κάποια από αυτές πατηθεί χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το φλας από τον οδηγό, το σύστημα προειδοποιεί μέσω απτικής ανάδρασης (δόνησης) στο τιμόνι. Εάν ενεργοποιηθεί το LKA, αντί της απλής προειδοποίησης, το σύστημα ελέγχει ενεργά το τιμόνι για να βοηθήσει τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κάνει πιο ξεκούραστη την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων

ADAPTIVE CRUISE CONTROL WITH STOP & GO*

Αυτή η ενεργή τεχνολογία σας βοηθά να διατηρείτε την ίδια απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, διατηρώντας παράλληλα και την ταχύτητά σας. Θα ακινητοποιήσει το νέο σας ASX αν σταματήσει το όχημα που βρίσκεται μπροστά του και θα το ακολουθήσει μόλις επιταχύνει ξανά.

*Τα Stop & Go και MI-PILOT είναι διαθέσιμα μόνο με την αυτόματη μετάδοση (περιλαμβάνονται τα συστήματα HEV/PHEV)

Σας βοηθά να παραμένετε στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας

LANE CENTERING ASSIST [LCA]

Το LCA παρακολουθεί τις διαχωριστικές γραμμές στο δρόμο και επεμβαίνει συνεχώς στο τιμόνι, για να βοηθήσει στην παραμονή του οχήματος στη μέση της λωρίδας. Ωστόσο, ο οδηγός πρέπει να κρατά το τιμόνι με τα χέρια του και να έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο. Εάν δεν εντοπίσει χέρια στο τιμόνι, το σύστημα ενεργοποιεί μια προειδοποίηση.

TRAFFIC SIGN RECOGNITION [TSR]

Το ASX θα αποτρέψει την ανάπτυξη υψηλής ταχύτητας

Τα συστήματα Traffic sign recognition [TSR] και Overspeed Prevention [OSP] θα σας εμποδίσουν να αναπτύξετε υπερβολική ταχύτητα. Αναγνωρίζει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας μέσω της μπροστινής κάμερας και χρησιμοποιώντας δεδομένα GPS, ενημερώνει τον οδηγό για το τρέχον όριο ταχύτητας.

AUTOMATIC HIGH BEAM [AHB]

Ανάβει τους προβολείς για εσάς

Μια ενσωματωμένη κάμερα ανιχνεύει οχήματα που πλησιάζουν ή προσπερνούν, καθώς και κατοικημένες αστικές περιοχές. Κάθε φορά που ο φωτισμός του περιβάλλοντος είναι αδύναμος, δεν ανιχνεύεται άλλο όχημα και η ταχύτητα του οχήματος υπερβαίνει τα 40 χλμ./ώρα, ανάβει αυτόματα η μεγάλη σκάλα φώτων. Το σύστημα επαναφέρει τη μεσαία σκάλα, αν αλλάξει κάποια από αυτές τις συνθήκες.