Ασφάλεια

Τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας του νέου COLT μειώνουν την καταπόνηση του οδηγού και δημιουργούν μια έντονη αίσθηση ασφάλειας σε κάθε μετακίνηση.

Διατηρεί απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα

ADAPTIVE CRUISE CONTROL [ACC]

Όταν το ACC ανιχνεύσει ότι η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα είναι μικρότερη από την προκαθορισμένη, μειώνει αυτόματα την ταχύτητα για να διατηρηθεί η απόσταση ασφαλείας. Όταν δεν ανιχνεύεται κανένα όχημα ή όταν το προπορευόμενο όχημα απομακρυνθεί, το ACC αυξάνει την ταχύτητα μέχρι την ταχύτητα που έχει προκαθοριστεί. Στη συνέχεια, διατηρεί αυτή την ταχύτητα όπως ένα συμβατικό cruise control.

Λειτουργία Auto Stop & Go

Εάν το προπορευόμενο όχημα επιβραδύνει για να σταματήσει, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα μέχρι να επιτευχθεί πλήρης ακινητοποίηση. Όταν το προπορευόμενο όχημα ξεκινήσει πάλι να κινείται, η λειτουργία AUTO Stop and Go θα αυξήσει την ταχύτητα για να ταιριάξει με την ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος. Αν το προπορευόμενο όχημα μείνει σταματημένο για περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι η λειτουργία ACC.  

Μεγαλύτερη ευκολία στη στάθμευση και τους ελιγμούς

AROUND VIEW MONITOR [AVM]

Το Around View Monitor χρησιμοποιεί ενσωματωμένες κάμερες που δημιουργούν μια εικόνα του οχήματός σας και του γύρω περιβάλλοντος. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο που θα εμφανίζεται η εικόνα στην οθόνη του συστήματος infotainment: είτε ξεχωριστή εικόνα από κάθε κάμερα, είτε όλες τις εικόνες μαζί σε διαχωρισμένη οθόνη. Με θέα του οχήματός σας σε 360 μοίρες, η στάθμευση γίνεται μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία.  

AUTOMATIC HIGH BEAM [AHB]

Προσαρμόζει τους προβολείς για εσάς

Για να μεγιστοποιηθεί το επίπεδο ασφαλείας, το νέο COLT διαθέτει προβολείς που αλλάζουν μεταξύ μεγάλης και μικρής σκάλας όταν ανιχνευτεί προπορευόμενο όχημα ή έντονος εξωτερικός φωτισμός. Εάν δεν εντοπιστεί άλλο όχημα ή ο εξωτερικός φωτισμός δε είναι επαρκής, η μεγάλη σκάλα ανάβει αυτόματα. Αυτή η λειτουργία κάνει τη νυχτερινή οδήγηση, πολύ πιο εύκολη και άνετη. 

Σας προειδοποιεί όταν υπάρχει κάποιο εμπόδιο σε τυφλό σημείο του οχήματός σας

BLIND SPOT WARNING [BSW]

Το BSW ανιχνεύει την παρουσία κινούμενων αντικειμένων (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες κ.λπ.) στο τυφλό σημείο του οδηγού. Όταν το σύστημα αναγνωρίσει ένα αντικείμενο, μια προειδοποιητική λυχνία LED ενεργοποιείται στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη του οχήματος.

Σας ενημερώνει για την απόστασή σας από το προπορευόμενο όχημα

DISTANCE WARNING

Όταν οδηγείτε το Mitsubishi COLT με ταχύτητα που υπερβαίνει τα 30 χλμ./ώρα, το σύστημα προειδοποίησης απόστασης ενημερώνει αν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα είναι ανεπαρκής. Η ενημέρωση γίνεται με οπτική ένδειξη στην οθόνη (κόκκινη αν η απόσταση είναι ανεπαρκής και πράσινη αν είναι σωστή).

FORWARD COLLISION MITIGATION SYSTEM [FCM]

Φρενάρει για εσάς σε περίπτωση κινδύνου

Το σύστημα FCM ανιχνεύει την απόσταση από προπορευόμενο όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Εάν προκύψει κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα θα ενεργοποιήσει μια προειδοποίηση στην οθόνη, καθώς και μια ηχητική προειδοποίηση. Αν πατήσετε το φρένο, αλλά παραμένει ο κίνδυνος, το σύστημα θα εφαρμόσει πρόσθετη ισχύ πέδησης. Εάν δεν πατηθεί το φρένο, το σύστημα θα επιβραδύνει αυτόματα το όχημά σας.

Σας βοηθά να παραμένετε στη λωρίδα σας

LANE DEPARTURE WARNING [LDW]

Αυτό το σύστημα αναγνωρίζει τις διαχωριστικές γραμμές στο δρόμο, χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα. Αν πατηθεί κάποια από τις γραμμές χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το φλας από τον οδηγό, το σύστημα προειδοποιεί μέσω απτικής ανάδρασης (δόνησης) στο τιμόνι.

Ελέγχει αυτόματα το τιμόνι αν παρεκκλίνετε από τη λωρίδα

LANE KEEPING ASSIST [LKA]

Αυτό το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το Lane Departure Warning. Εάν ενεργοποιηθεί το LKA, αντί της απλής προειδοποίησης, το σύστημα ελέγχει το τιμόνι για να βοηθήσει τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα.

Σταθμεύει για εσάς

EASY PARK ASSIST

Το σύστημα Easy Park Assist του νέου COLT σαρώνει και εντοπίζει χώρους στάθμευσης χρησιμοποιώντας 12 αισθητήρες γύρω από το όχημα. Σας βοηθά να σταθμεύσετε ελέγχοντας πλήρως το τιμόνι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τα πεντάλ και το λεβιέ ταχυτήτων. Το Easy Park Assist μπορεί να παρκάρει σε κάθετους, παράλληλους και υπό γωνία χώρους στάθμευσης. Μπορεί επίσης, να αναλάβει την έξοδο από χώρους με παράλληλη διάταξη σταθμευμένων οχημάτων. Είναι ένα από τα συστήματα του νέου COLT που διευκολύνουν τη ζωή.

Σας προειδοποιεί αν υπάρχει εμπόδιο πίσω από το όχημά σας, όταν κινείστε με όπισθεν

REAR CROSS TRAFFIC ALERT [RCTA]

Το σύστημα RCTA έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τον οδηγό να αναγνωρίζει αντικείμενα (πεζούς, ποδήλατα και αυτοκίνητα) που κινούνται πίσω από το όχημα ενώ είναι ενεργοποιημένη η όπισθεν. Αν ανιχνευτεί ένα αντικείμενο μόλις εμπλέξετε την όπισθεν, εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό εικονίδιο και στους δύο καθρέπτες. Εάν το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται προς τα πίσω, θα ακουστεί μια ηχητική προειδοποίηση.