H plug-in hybrid τεχνολογία του Eclipse Cross PHEV

Το Eclipse Cross PHEV αξιοποιεί τις κορυφαίες τεχνολογίες EV που εξελίσσουμε για περισσότερα από 50 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακή επιτάχυνση, πιο ομαλή οδήγησης, εξαιρετική οικονομία καυσίμου και πολύ χαμηλότερη εκπομπή ρύπων. 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Επενδύοντας στην επιτυχία του Outlander PHEV

Το Eclipse Cross PHEV μοιράζεται τις ίδιες τεχνολογίες με το εξαιρετικά επιτυχημένο Mitsubishi Outlander PHEV, το οποίο έχει δεχτεί περισσότερες από 21 βραβεύσεις παγκοσμίως. Όπως το Outlander PHEV, έτσι και το Eclipse Cross PHEV, διαθέτει κινητήρα βενζίνης για συμβατική παροχή ισχύος όταν είναι απαραίτητο. Διαθέτει επίσης, δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για τον εμπρός άξονα και έναν ακόμη για τον πίσω άξονα.  

ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ECLIPSE CROSS

Ένας κινητήρας βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες

Το Eclipse Cross PHEV χρησιμοποιεί καινοτόμο τεχνολογία EV, η οποία το μετατρέπει σε ένα πολύ προηγμένο υβριδικό όχημα. Στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, προσφέρει πολύ ομαλή απόδοση, αλλά και εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία. Υπάρχουν όμως ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα: μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενική εκπομπή ρύπων CO2.

ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

Βασισμένο στη λειτουργία EV και όχι σε κινητήρα βενζίνης

Το καινοτόμο σύστημα Plug-in Hybrid EV περιλαμβάνει δύο πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες, οπότε προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα ηλεκτρικό σύστημα που βασίζεται στην τεχνολογία (EV), όπου τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, βασίζονται περισσότερο στους κινητήρες βενζίνης. Αυτό σημαίνει ότι το Eclipse Cross μπορεί να αξιοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια πιο συχνά, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να οδηγείτε ομαλά και να απολαμβάνετε μια πραγματικά αθόρυβη λειτουργία, με απρόσκοπτη επιτάχυνση στις περισσότερες συνθήκες.

1. Δύο ηλεκτροκινητήρες 4WD και S-AWC

Οι ξεχωριστά προσαρμοσμένοι ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός και τον πίσω άξονα, παρέχουν απίστευτη απόδοση 4WD με εκπληκτική σταθερότητα και καινοτόμο, ομαλό χειρισμό S-AWC.

2. Νέος κινητήρας 2,4 λίτρων

Ο εξαιρετικά αποδοτικός κινητήρας του κύκλου Atkinson, παρέχει μεγάλη οικονομία καυσίμου και χαμηλή εκπομπή ρύπων CO2.

3. Γεννήτρια

Η υψηλής απόδοσης γεννήτρια μετατρέπει την ισχύ του κινητήρα σε ηλεκτρισμό, για επαναφόρτιση της μπαταρίας και υποβοήθηση των ηλεκτροκινητήρων, όταν είναι απαραίτητο.

4. Ηλεκτροκινητήρες PDU εμπρός & EMCU πίσω

Αυτές οι έξυπνες μονάδες ελέγχου συμβάλλουν στην αύξηση απόδοσης της ενέργειας και τη βελτιστοποίηση ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα, με άμεση, μέγιστη ροπή που ξεπερνά τη ροπή ενός κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων.

5. Μπαταρία

Η μεγάλης χωρητικότητας 13.8kWh μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο, για να μεγιστοποιηθεί ο εσωτερικός χώρος και να χαμηλώσει το κέντρο βαρους. Αυτή η διαμόρφωση προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο χειρισμό. Η αποθηκευμένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την τροφοδότηση άλλων συσκευών.

Επειδή το Eclipse Cross PHEV είναι πολύ προηγμένο, επιλέγει αυτόματα την πιο αποδοτική λειτουργία, ανάλογα με τις οδικές και οδηγικές συνθήκες.

EV Drive Mode (Ηλεκτροκίνηση)

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ: ΤΗΝ ΠΟΛΗ Ή ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούν το όχημα με ενέργεια από τη μπαταρία. Το αποτέλεσμα είναι μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενική εκπομπή ρύπων CO2. Αυτή η λειτουργία είναι αθόρυβη, καθαρή και πολύ ισχυρή. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει στα 135 χλμ./ώρα.

Series Hybrid Mode (Ο κινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια)

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ: ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Οι 2 ηλεκτροκινητήρες κινούν το όχημα με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από τον κινητήρα βενζίνης. Ο κινητήρας παράγει ηλεκτρισμό για την επαναφόρτιση της μπαταρίας όταν το επίπεδο είναι χαμηλό και αυξάνει την ισχύ κατά τη γρήγορη επιτάχυνση ή την κίνηση σε ανηφορικό οδόστρωμα.

Parallel Hybrid Mode (Engine + electric motor assistance)

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Ο κινητήρας βενζίνης κινεί το όχημα σε υψηλότερες ταχύτητες, όταν η απόδοση του είναι υψηλή, με υποβοήθηση από τους ηλεκτροκινητήρες εάν απαιτηθεί από τον οδηγό επιπλέον ισχύς.

EV drive mode selector

Μπορείτε να επιλέξετε τη χρήση, τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή τη φόρτιση της μπαταρίας, χρησιμοποιώντας τον διακόπτη επιλογής EV drive mode.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΜΕΣΩ ΜΟΧΛΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

Φορτίστε τη μπαταρία καθώς οδηγείτε

Η κινητική ενέργεια παράγεται φυσικά καθώς το όχημα φρενάρει. Για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας σας, το Eclipse Cross PHEV χρησιμοποιεί αυτήν την ενέργεια. Με άλλα λόγια, ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιεί την ορμή του οχήματος για να ανακτήσει ενέργεια που διαφορετικά θα χανόταν στους δίσκους των φρένων με τη μορφή θερμότητας. Ένας μοχλός επιλογής στο τιμόνι, σας επιτρέπει να ελέγχετε την ποσότητα της ενέργειας που αναπαράγεται. Επιλέξτε μεταξύ έξι επίπεδων ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου

Το Plug-in υβριδικό, ηλεκτρικό όχημα (PHEV) διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης και 2 ηλεκτροκινητήρες. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία, η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί από μια εξωτερική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Το Eclipse Cross PHEV διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου μεγάλης χωρητικότητας. Η φόρτισή της είναι τόσο βολική όσο και εύκολη: μπορείτε να τη συνδέσετε σε οικιακή πρίζα, σε μια ειδική μονάδα φόρτισης στο σπίτι ή σε έναν από τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

ΧΑΜΗΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΡΥΠΩΝ CO2

Μικρότερο κόστος για εσάς και το περιβάλλον

Επειδή το Eclipse Cross PHEV αξιοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια πιο συχνά, είναι πολύ πιο πράσινο, με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 που δεν ξεπερνούν τα 46 γρ./χλμ. (WLTP).

Με αυτονομία έως και 45 χιλιομέτρων με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, μπορείτε ενδεχομένως να καλύψετε όλες τις καθημερινές διαδρομές σας, αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και απλώς να χρησιμοποιείτε τον κινητήρα βενζίνης στα μεγαλύτερα ταξίδια.

ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ AC 1500W

Μια εύχρηστη, ενσωματωμένη παροχή ενέργειας

Υπάρχει μια εύχρηστη πρίζα στον χώρο αποσκευών του Eclipse Cross PHEV. Παρέχει έως και AC 1500W ηλεκτρικού ρεύματος (Βύσμα: τύπου F) από την μπαταρία. Αυτό το ρεύμα είναι αρκετό για τις ηλεκτρονικές συσκευές σας και μπορεί να φανεί χρήσιμο στο σπίτι, εάν προκύψει διακοπή ρεύματος.

Σημείωση: Ορισμένες συσκευές ενδέχεται να μην χρησιμοποιούνται, ακόμη και αν δεν υπερβαίνουν την ονομαστική κατανάλωση ισχύος των 1500 W. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης για πρόσθετες πληροφορίες.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Επιμερισμός ενέργειας (Vehicle 2 Home, Vehicle 2 Grid)

Το Eclipse Cross PHEV δεν λαμβάνει μόνο ηλεκτρικό ρεύμα από τη πρίζα, αλλά το επιστρέφει κιόλας. Αυτό είναι δυνατό μόνο με τη χρήση ενός ChaDeMO. Αυτός ο αμφίδρομος φορτιστής μπορεί να προσφέρει το πλεόνασμα αποθηκευμένης ηλεκτρικής ενέργειας στην μπαταρία του Eclipse Cross PHEV, για να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας ή να το επιστρέψετε στο δίκτυο.

MITSUBISHI REMOTE CONTROL APP

Ο τηλεχειρισμός κάνει τη ζωή πιο εύκολη

Θέλετε να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο ώστε το Eclipse Cross PHEV να φορτίζεται τη νύχτα, όταν το ρεύμα είναι φθηνότερο; Ο τηλεχειρισμός της Mitsubishi παρέχει αυτή τη δυνατότητα, όπως και πολλές ακόμη. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη θέρμανση ή την ψύξη της καμπίνας, ώστε να έχει επιτευχθεί η τέλεια θερμοκρασία όταν επιστρέψετε στο αυτοκίνητο. Μπορείτε επίσης, να ανάψετε τα φώτα απομακρυσμένα, εάν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε πού έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Hybrid, EV και PHEV;

Ένα υβριδικό όχημα χρησιμοποιεί τόσο βενζινοκινητήρα όσο και ηλεκτροκινητήρες, με την μπαταρία να φορτίζεται μόνο όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Αντίθετα, ένα ηλεκτρικό όχημα (ή EV) τροφοδοτείται μόνο από τη μπαταρία, η οποία φορτίζεται από εξωτερική παροχή ρεύματος.

Ένα Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) διαθέτει κινητήρα βενζίνης και μπαταρία, η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί από μια εξωτερική παροχή ρεύματος. Επομένως, δεν είναι μόνο βολικό στη φόρτιση, αλλά και πιο ευέλικτο επειδή παρέχει δύο μορφές ισχύος που λειτουργούν αρμονικά.

ECLIPSE CROSS PHEV

Για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με την εκπληκτική εμφάνιση του Eclipse Cross PHEV, ανατρέξτε στην ενότητα Εξωτερικό.